2.8 C
Rapla
Esmaspäev, 27 sept. 2021

Riiklik Ilmateenistus andis 2. astme tormihoiatuse

Riiklik Ilmateenistus on väljastanud kogu Eestile 2. astme tormihoiatuse. Järgneval ööl (11.-12.01) on oodata alates lääne poolt tihedat lörtsi- ja lumesadu, mis laieneb saartelt mandrile ning mitmel pool hakkab tuiskama.

12.01 öö hakul tugevneb rannikul kagu- ja lõunatuul puhanguti 20 m/s, saartel ning mandri lääne- ja looderannikul puhanguti 23 m/s, Hiiumaal ja Saaremaal vastu Läänemerd kuni 25 m/s. Sisemaal tugevneb pärast keskööd kagu- ja lõunatuul puhanguti 15, hommikul 17 m/s.

12.01 päeval jätkub paljudes kohtades lumesadu ja tuisk. Tuul püsib tugevana õhtuni, siis hakkab tasapisi nõrgenema.

Liiklusolud muutuvad keeruliseks! Tihe lume- ja lörtsisadu halvendab nähtavust. Teedele tekkivate tuisuvaalude ja tugeva külgtuule tõttu sõidukite juhitavus halveneb. Tormituul võib nõrgemaid puid murda ning põhjustada elektri- ja veekatkestusi. Laeva- ja praamiliiklust mandri ja saarte vahel võib samuti tormituul häirida või mõneks ajaks katkestada.

Ööpäeva jooksul võib lisandub orienteeruvalt 10-15 cm (paiguti pole välistatud ka veidi rohkemgi), Ida-Eestis ~5 cm lund.

Värskeid hoiatusi saab jälgida Riikliku Ilmateenistuse kodulehelt: ilmateenistus.ee/hoiatused

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised