3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
UudisedVallad jagavad vähekindlustatud inimestele korduvkasutatavaid maske

Vallad jagavad vähekindlustatud inimestele korduvkasutatavaid maske

Möödunud aasta lõpus eraldas vabariigi valitsus omavalitsustele 41 000 korduvkasutatavat maski, mis aasta lõpus jõudsid ka valdadesse kohale. Maskid olid suunatud vähekindlustatud Eesti inimestele. Igale inimesele on ette nähtud kaks maski.

„Korduvkasutatavad maskid tagavad, et inimesed saavad uuele aastale vastu minna täiendava kindlusega. Riigil ja omavalitsustel on olnud hea koostöö, et isikukaitsevahendid jõuaksid keerulisel ajal kõigi abivajajateni,“ ütles riigihalduse minister Anneli Ott.
Detsembri keskel eraldati riigi kesksest isikukaitsevahendite varust eraldi miljon ühekordset kirurgilist maski vähekindlustatud inimestele, et tagada maskide olemasolu seni, kuni korduvkasutatavad maskid kohale jõuavad.

Märjamaa valla sotsiaalosakonna juhataja Marge Viska sõnul sai vald 380 korduvkasutatavat maski. „Maskid on ette nähtud vähekindlustatutele, kel võib erinevatel põhjustel olla raske enda tervise eest ise seista. Arvestus abistatavate hulga osas omavalitsustes tuli meile sotsiaalministeeriumilt ning lähtus toimetulekutoetuse saajatest kui haavatavast inimrühmast. Maskid on mõeldud inimestele, kes vältimatult sellist abi vajavad,” selgitas Viska. Maske jagatakse laiali pidevalt. Vallal on ühtlasi ka varu ühekordseid maske olemas.

Kehtna valla haridus- ja sotsiaalala abivallavanem Katrin Velleste ütles, et vald sai 24 500 ühekordset maski ja 1000 korduvkasutatavat maski. „Nii nagu ette nähtud, jagame neid eeskätt toimetulekutoetuse saajatele ja vähekindlustatutele ning ka eakatele. Oleme inimesi teavitanud nii otsekontaktiga telefonitsi kui ka e-kirja kasutades,” ütles Velleste. Maske jagatakse nii Kehtna vallamajast kui ka Järvakandi teenuskeskusest. „Jagamisega tegelevad sotsiaaltöötajad ja loodame nii kiiresti, kui praegused liikumispiirangud võimaldavad, kõik abivajajad ja soovijad maskidega varustada,” rääkis Velleste.

Kehtna vald ei plaani teadlikult jätta endale saadud maskide varusid, kuid kui neid peaks üle jääma, saab selle võrra maskide jagamise perioodi pikendada.

Rapla abivallavanem Jüri Morozov ütles, et detsembri alguses sai vald 21 000 ühekordset ja hiljem veel 1000 korduvkasutatavat maski. Maskide viimist piirkondadesse ja nende jagamist toimetulekutoetuse saajatele ning vähekindlustatud inimestele on juba alustatud. Maske jagatakse Rapla vallas pidevalt ja vajaduspõhiselt. Vald kinnitab, et praegu on maske veel küllaldaselt.

Maskid on kohale jõudnud ka Kohila valda. Sotsiaalnõunik Väino Maasalu sõnul saadi umbes 150 maski. Neid on asutud inimestele ka laiali jagama. Enamasti on seni saanud maski need inimesed, kes on käinud vallamajas toimetulekutoetust saamas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare