15.5 C
Rapla
Reede, 12 aug. 2022
spot_imgspot_img

KIK-i toel uuendatakse kaugküttesüsteeme

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab üle Eesti 14 katlamaja ja 35 soojustorustiku ehituse projekti. Projektide elluviimisel suureneb kaugküttesüsteemides efektiivse energia tootmise võimsus 27 MW ning väheneb kasvuhoonegaaside õhku paiskamine aastas 8300 tonni CO2 ekvivalendi võrra.

„Hea meel on, et saime viiendast voorust toetada 11,4 miljoni euroga kõiki nõuetele vastavaid taotlusi ning keegi joone alla ei jäänud. Eesmärk on ju võimalikult paljudes kaugkütte piirkondades efektiivsust tõsta ja keskkonda säästa. Vähemtähtis pole soojuse hinna langus enamikele tarbijatele,“ selgitab KIKi vastutav projektikoordinaator Kristjan Kalda.

KIKi energeetika valdkonnajuht Krisli Kõrgesaar sõnab, et on juba teada, et uuel struktuurivahendite perioodil saab taas kateldele ja torudele toetust küsida, aga seda oluliselt väiksemas mahus, kui sellel lõppeval perioodil. „Oleme üle terve Eesti toetanud 74 katlamaja ja 158 soojustorustiku projekti 58 miljoni euroga. Keskkonnasäästlikku taastuvenergiat jagub kõikidesse maakondadesse.“ Kõrgesaar lisab, et töötame KIKis erinevate rahastusallikate mitmekesistamise suunal ja loodame, et suudame ka energiatõhususe valdkonda vahendeid juurde tuua.

Rahastatud projektide seas on Orgita küla uue katlamaja rajamine. Seda selleks, et kohalikku biokütust (hakkpuitu) kasutada ja tagada soojusenergia tarnekindlus. Selle tulemusena peaksid vähenema kulutused kaugküttele.

Samuti toetatakse soojustorustike uuendamist Raplas Mahlamäe ja Välja tänavate piirkonnas ning Metsapargi tänava piirkonnas.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised