1.1 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedHeiki Hepner ei jätka Riigikogu liikmena

Heiki Hepner ei jätka Riigikogu liikmena

Eilne päev jäi viimaseks tööpäevaks Raplamaad esindavale Riigikogu liikmele Heiki Hepnerile. Uue valitsuse ametisse nimetamine tähendas, et Jüri Luik ei jätka kaitseministrina ja et Hepner oli tema asendusliige Riigikogus, pidi ta oma kohast loobuma.

Hepner ütles, et täpseid tulevikuplaane ta veel teinud ei ole. „Veebruari võtan kindlasti puhkuseks. Riigikogus veedetud aasta ja üheksa kuud on olnud hästi intensiivne. Kindlasti jään mingiks ajaks poliitikaga seotuks. Sügisel tulevad kohalikud valimised ja olen lubanud ka neil kandideerida,” lisas ta.

Samuti loodab ta, et nüüd jääb pisut rohkem aega metsandusega tegeleda. „Olen alati ennast metsamehena identifitseerinud ja metsanduse ning metsaga olen olnud seotud kogu oma täiskasvanud elu. Võib juhtuda, et ühel hetkel tuleb leib lauale jälle metsast,” mõtiskles ta.

Vaadates tagasi Riigikogus veedetud ajale, ütles Hepner, et tegemist oli põneva ja väga intensiivse perioodiga tema elus. Sel ajal kuulus ta kahte alalisse komisjoni – maaelukomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni. Viimasel paaril kuul oli ta ka põhiseaduskomisjonis. Lisaks kuulus ta ühte erikomisjoni – julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni.

„Kuna Isamaa fraktsioon on suhteliselt väike, tuli olla universaal. See tähendab, et lisaks oma alalisele komisjonile sai erakonda käidud esindamas ka teistes komisjonides. Kuulusin mitmesse parlamendirühma ja ühendusse. Sai kogetud ööistungeid ja täiesti pöörast obstruktsiooni, peetud poliitilist debatti nii komisjonides kui ka suures saalis,” võttis Hepner kokku.

Omaette kogemus oli tema jaoks osaleda viimase 11 kuu jooksul tervise- ja majanduskriisi lahendamisel. „See oli omamoodi köielkõnd tervisekaitse ja majandusarengu vahel,” ütles ta.

Hepner tunneb, et eelpool mainitu andis talle küllalt hea ja laia pildi ning mõningase kogemuse Riigikogu töö nähtavatest ja nähtamatutest hoovustest.

Meenutama jääb ta sellest ajast tehtud töö vilju. Rahul on ta Isamaa erakonna poolt saavutatuga, mille näideteks toob pensionireformi, lastega perede toetamise, riigikaitse rahastuse, teaduse täiendava rahastuse.

„Aga mul oli võimalus olla ka Riigikogus kui akadeemilise haridusega metsamees ja kasutada neid teadmisi nii aruteludes kui ka seadusandlikus töös. Sai oldud metsanduse toetusrühma eestvedaja ja esimees. Et sellist ühendust varem polnud tehtud, oli mulle suureks üllatuseks,” jätkas ta.

Seda enam, et peetakse end metsariigiks ja metsandus mängib olulist rolli nii majanduses, keskkonnakaitses kui ka sotsiaalvaldkonnas.

„Mulle tundub, et tänu minu aktiivsele hoiakule oli nii mõnigi metsa ja metsandust puudutav arutelu sisukam ja vähem populistlik. Tunnen siiralt head meelt, et koalitsioonil õnnestus kehtestada erametsaomanikele täiendavad tulumaksuvabastused. Olin siin üks eestvedajatest,” rääkis Hepner.

Samas on selge, et palju jäi ka pooleli. „Aga alati on nii, et midagi jääb pooleli. Eks ma hoian võimaluste piires arengutel silma peal ja vajadusel ütlen sõna sekka ka tulevikus,” võttis Hepner kokku.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
27. jaan. 2021 09:48

Issand mis küll nüüd saab? Kes meid väeteid ja vaevatuid nüüd valgustama hakkab? Aga laiemalt võttes on viimasel ajal Rapla meeste viibimine mäe peal väga episoodiliseks jäänud.Ei teagi kas tegu meestes või valijates???