15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportSelveri suurjooksu kavasse lisandub noortejooks

Selveri suurjooksu kavasse lisandub noortejooks

Eelmisel aastal toimus Selveri suurjooks septembris, tänavu naaseb see tavapärasesse aega kevadel. Kui koroonapiirangud massiivselt ei laiene, on Selveri suurjooks pühapäeval, 30. mail.

Igal aastal on jooksu läbiviimisel mõni suurem uuendus. Eelmisel aastal oli selleks maanteejooksu Eesti meistrivõistluste läbiviimine Raplas, tänavu lisandub kavasse noortejooks.

Tegelikult oli eelmisel aastal uuendusi veel. Näiteks virtuaaljooksu lisandumine, mis tähendas, et distantsi ei pidanud läbima tingimata kohapeal ning õigel kuupäeval. Võistluse läbimisena läks kirja ka jooksmine mõnes endale sobivas kohas ja ajal. Selle võimaluse tingisid toona koroonaviiruse levikust tulenevad piirangud. Jooksu peakorraldaja Donatas Narmont ütles, et tõenäoliselt jääb see võimalus avatuks ka tulevikus. Jooksu teine korraldaja Piret Viherpuu tõi välja, et virtuaaljooks on hea ka sellel juhul, kui inimene asub geograafiliselt eemal, kuid soovib võistluse ikkagi läbida. “Nii saavad võistluse läbida terved perekonnad, isegi kui lapsed elavad näiteks USA-s,” sõnas Viherpuu.

Nagu öeldud, on tänavuseks uuenduseks noortejooksu lisandumine, mille nimisponsoriks saab suure tõenäosusega tanklakett Hepa. Donatas Narmont tõi välja, et selle lisandumisega loodetakse Selveri suurjooksule kaasata rohkem kohalikke õpilasi. Noortejooksul saavad osaleda kõik kuni 26-aastased jooksuhuvilised. Nii Narmont kui ka Viherpuu ütlesid, et kuskile tuli see piir tõmmata ning otsus langes 26 peale. Ühtlasi on see vanusepiir kokku lepitud noorte defineerimisel riiklikul tasandil. Distantsi pikkus on viis kilomeetrit ning see läbitakse samal rajal kui tavaline viie kilomeetri distants.

Narmont ütles, et loodetavasti on koolides eestvedajaid, kes innustavad oma õpilasi noortejooksule tulema ning selle arvelt soovivad korraldajad kasvatada üldist osalejate arvu.

Jooksudele registreerumine on praeguse seisuga avatud ning seda võimalust on juba kasutatud. Narmont tõi välja, et noortejooksule on end kirja pannud üksteist inimest ning kõigi distantside peale on kirjas 229 spordihuvilist. Lisaks noortejooksule ja tavapärasele 5 kilomeetri distantsile on veel kavas lastejooksud, 10 kilomeetri jooksul on lubanud nimisponsorina jätkata Atla ja poolmaratoni nimisponsorina Harviker. Narmont ja Viherpuu avaldasid mõlemad lootust, et sel aastal asub starti võimalikult palju kohalikke Rapla inimesi, kes omale jõukohase distantsi välja valivad.

„Selveri suurjooksu näol on tegemist kogukondliku spordipeoga, mis toimub Raplas kohapeal ning millesse annavad panuse paljud kohalikud inimesed,” sõnas Viherpuu.

Tänavune Selveri suurjooks on järjekorras üheksas. Korraldajad ütlesid, et juba mõeldakse ka juubelijooksu peale. Üks unistus on korraldada 2022. aastal esimest korda Raplas maraton. Narmont rõhutas, et esialgu on see siiski vaid plaan ning midagi kindlat ei ole. „Igal aastal püüame teha mingi uuenduse ja sammu edasi. Unistus on juubelijooksul korraldada Raplas maraton,” ütles Narmont.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare