4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportSaskia Alusalu jagas Raplas Jõe tänava uisuväljakul lastele uisunippe

Saskia Alusalu jagas Raplas Jõe tänava uisuväljakul lastele uisunippe

Tuntud kiiruisutaja Saskia Alusalu käis teisipäeva, 16. veebruari õhtul Raplas ning viis Jõe tänava uisuväljakul läbi treeningu. Tema õpetussõnu oli kuulama tulnud paarkümmend last. Kuidas õigesti jää peal pidurdada, milline peaks olema uisutades kehahoiak, kas keharaskust hoida ühel jalal või mõlemal korraga? Kõigile neile küsimustele jagas Alusalu vastuseid.

Esimene ja kõige olulisem nipp uisutamise juures on tulla värske õhku kätte ja nautida jää peal liuglemist. Seda said teisipäeva õhtul nautida nii suuremad kui väiksemad lapsed. Varem ei ole Alusalu Raplas treeningut läbi viimas käinud. Aga seda, et ta lastele näpunäiteid käib jagamas, tuleb ette küll. Näiteks kaks nädalat tagasi toimusid tema kodukohas Adaveres võistlused kiiruisutamises ja siis käis ta seal abiks. “Väga tore on lastele nippe jagamas käia. Kui meenutada oma kooliaega, siis käisid meil ka sportlased tunni ajal rääkimas ja sellest on siiamaani ere mälestus,” rääkis Alusalu.

Ta avaldas lootust, et uisutamine muutub järjest populaarsemaks. Seda soosib ka praegune olukord, kus siseruumides ei saa palju inimesi korraga koguneda ning sporti tehakse väljas. “Selle ala arendamiseks on vaja näha palju vaeva ja kaasata palju inimesi. Just kuulasin ühte saadet, kus räägiti, et iga neljas esimesse klassi läinud laps on ülekaaluline. Me ei peaks rääkima mitte nii palju tippspordist vaid lihtsalt liikumisest. Samas on vaja ka tippsporti, et oleks eeskujusid. Kepikõnd on muidugi väga tore, aga ükski kepikõndija metsas ei ole lastele eeskujuks, et nad rohkem liiguksid,” sõnas Alusalu.

Teisipäeva, 16. veebruari õhtu oli ühtlasi ka vastlapäev. Alusalu ütles, et tippsportlase elu kõrvalt ei ole ta eriti aega leidnud, et vastlapäeviti kelgutamas käia. “Vabadust midagi teha on tippsportlasel vähe. Tavaliselt oled nii väsinud, et ei jõuda midagi teha. Pean tunnistama, et ei ole vastlapäeviti eriti kelgutamas käinud. Aga jõulude ajal käisin küll koos õe lastega.”

Jõe tänava uisuväljakut hooldab Rapla Tenniseklubi vedaja Donatas Narmont. Tema kutsuski Alusalu Raplasse uisunippe jagama.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare