Kolmapäeva, 17. veebruari pärastlõunal sai avalikuks, et maadleja Heiki Nabi andis 2021. aasta alguses positiivse dopinguproovi. Olles ise Ungaris treeninglaagris jagas ta neljapäeva, 18. veebruari hommikul avalikkusele selgitusi. Maadleja dopinguproov sisaldas keelatud ainet letrosooli, mis aitab suurendada lihaste kasvu ja arengut.

Nabi kinnitas, et ei ole teadlikult keelatud aineid kasutanud. “Olen huvitatud kiirest lahendusest. Mängus on minu karjäär ja minu au,” sõnas Nabi pressikonverentsil. Ta lisas: “Olen löödud, aga tahan asja korda saada. Venitada ma ei taha. Tahan tõestada, et ma ei ole kasutanud keelatud dopinguaineid.”

Nabil on 23. veebruarini aega teatada soovist avada ja analüüsida B-proov ja 3. märtsini, et saata Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutusele (EADSE) seletuskiri. Maadleja sõnu plaanib ta nõuda B-proovi avamist. “Loomulikult pean laskma selle avada. Mul ei ole lihtsalt teist teed.” Ühtlasi rakendus Nabi suhtes alates kolmapäevast ajutine võistluskeeld. Neljapäevasel pressikonverentsil sõnas ta, et jätkab treenimist ning plaanib jätkuvalt osaleda suvel toimuvatel Tokyo olümpiamängudel.

Heiki Nabi on pikalt esindanud Märjamaa maadlusklubi Juhan ning teda on aastaid valitud Raplamaa parimaks meessportlaseks. MK Juhani pikaaegne vedaja ja Nabi endine treener Harri Koiduste ütles, et teade positiivsest dopinguproovist tuli talle šokina. Ta ütles, et usub Nabi selgitust, et ta ei ole teadlikult keelatud aineid tarvitanud. “Tean, et Heiki on aus maapoiss. Ta on aastaid olnud tippsportlane ja temalt on kümneid kordi dopinguproove võetud ning ta on alati olnud puhas. Usun, et ta ei ole teadlikult keelatud aineid tarvitanud,” rääkis Koiduste. Ta lisas, et ei olnud varem kõnealusest keelatud ainest (letrosool) kuulnudki.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare