23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedValgetähe teenetemärgi pälvis neli raplamaalast

Valgetähe teenetemärgi pälvis neli raplamaalast

President Kersti Kaljulaid annab tänavu 152 teenetemärki, millest neli pälvivad inimesed kelle elu ja tegemised on otseselt seotud Rapla maakonnaga. Nendeks on Tanel-Taavi Bulitko, Lilli Jahilo, Luule Sulg ja Ervin Õunapuu.

Tanel-Taavi Bulitko pälvib presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Bulitko on viimased 25 aastat vedanud Keavas tegutsevat Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistut. Presidendi tunnustus tuli selle eest, et tema järjekindla töö tulemusel on Eesti tõuloomade aretus jõudnud Euroopa tippu ja avanud tõuloomade müügiks uusi turge. Bulitko ütles, et tunnustus tuli talle teisipäeva, 23. veebruari hommikul üllatusena. “Inimesed helistasid ja hakkasid õnne soovima, aga ma ei saanud alguses arugi mille puhul,” rääkis ta ning lisas: “Usun, et see tunnustus tuli tervele meie sektorile, sest üksinda ei saa siin midagi ära teha. See on meeldiv ja väga suur üllatus.”

Luule Sulg on töötanud 65 aastat kehalise kasvatuse õpetajana. Nendest 18 viimast aastast on ta töötanud Eidapere koolis, kus jätkab tööd praegugi. Presidendilt sai ta Valgetähe V klassi teenetemärgi. Tunnustuse pälvimisest sai ta teada juba nädal aega tagasi kui talle presidendi kantseleist helistati. Ometi otsustas ta seda uudist kõigi lähedaste eest hoida saladuses. “See oli nii suur üllatus, et mul ei ole lihtsalt sõnu. Ma ei ole ju üldse selle nimel tööd teinud. See tunnustus liigutab väga mu südant ja tõi isegi pisara silma,” ütles Sulg.

Kohila juurtega moedisaniner Lilli Jahilo on viimased üksteist aastat vedanud oma moebrändi. Ta ütles, et Valgetähe V klassi teenetemärk tähendab tema jaoks väga palju. “Olen sellest uudisest jahmunud, aga mul on väga hea meel, et teised on meie tööd märganud. Olla rõivadisainer ei ole üldse lihtne valdkond. Olen mitu korda mõelnud, kas peaksin sellest loobuma, aga samas olen terve oma elu sellele pühendanud ja selle sisse kogu oma hinge pannud. Tõesti on hea meel, et meie tööd on märgatud,” rääkis Jahilo.

Neljanda raplamaalasena pälvis presidendi tunnustuse viljakas teatrikunstnik, kirjanik ja lavastaja Ervin Õunapuu. Ta on sündinud Kärus, õppinud Käru algkoolis ning Rapla keskkoolis (praegune Kesklinna kool), mille lõpetas 1974. aastal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare