spot_img
5.5 C
Rapla
Kolmapäev, 22 märts 2023
SportHarri Koiduste: Usun Heiki Nabi selgitusi

Harri Koiduste: Usun Heiki Nabi selgitusi

Eelmisel nädalal lahvatas kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi dopinguskandaal, kui tema proovist leiti halb analüütiline leid. Maadleja dopinguproov sisaldas keelatud ainet letrosooli, mis aitab suurendada lihaste kasvu ja arengut.

Heiki Nabi on pikalt esindanud Märjamaa maadlusklubi Juhan ning teda on aastaid valitud Raplamaa parimaks meessportlaseks. MK Juhan pikaaegne vedaja ja Nabi endine treener Harri Koiduste ütles, et teade positiivsest dopinguproovist tuli talle šokina. Ta ütles, et usub Nabi selgitust, et ta ei ole teadlikult keelatud aineid tarvitanud.

“Tean, et Heiki on aus maapoiss. Ta on aastaid olnud tippsportlane ja temalt on kümneid kordi dopinguproove võetud ning ta on alati olnud puhas. Usun, et ta ei ole teadlikult keelatud aineid tarvitanud,” rääkis Koiduste. Ta lisas, et ei olnud varem kõnealusest keelatud ainest (letrosool) kuulnudki.

Nabi ise kinnitas pressikonverentsil, et ei ole teadlikult keelatud aineid kasutanud. “Olen huvitatud kiirest lahendusest. Mängus on minu karjäär ja minu au,” sõnas Nabi. Ta lisas: “Olen löödud, aga tahan asja korda saada. Venitada ma ei taha. Tahan tõestada, et ma ei ole kasutanud keelatud dopinguaineid.”

Tulenevalt halvast analüütilisest leiust kannab Nabi praegu esialgset võistluskeeldu. Samas avaldas ta lootust, et tal on ikkagi võimalik osaleda käesoleva aasta suvel Tokyo olümpiamängudel. Nabi ütles, et soovib kindlasti B-proovi avamist. “Loomulikult pean laskma selle avada. Mul ei ole lihtsalt teist teed.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused