7.2 C
Rapla
Pühapäev, 25 sept. 2022
spot_imgspot_img

Järvakandis tähistati vabariigi aastapäeva rohkem kui 1300 läbitud kilomeetriga

On kujunenud traditsiooniks, et Järvakandis tähistatakse 24. veebruaril vabariigi aastapäeva liikumisega – nii suuskadel, kelguga kui ka jalgsi. Tänavu kandis see üritus esmakordselt nime SIM (Suuskadel igamehe maraton).

Uus nimi sai inspiratsiooni augustis Järvakandis toimuvast Igamehe maratonist, kus iga osaleja saab valida sobiva jooksudistantsi. Ka SIM-il saavad osalejad valida endale sobiva distantsi, kuid võistlust ei toimu ja võitjat ei selgitata. Küll aga löövad korraldajad päeva lõpuks kokku numbrid, mitu kilomeetrit kõik osalejad kokku läbisid. Päeva vedaja Margus Sepp ütles, et igal aastal, kui tuleb täis tuhat kilomeetrit, võib tulemusega rahul olla.

Tänavu käis vabariigi aastapäeval Järvakandi suusarajal 72 inimest. Üle kaheksakümne oli neid, kes käisid jalutamas või kelgutamas. Suusatajad läbisid päeva jooksul 762 kilomeetrit ning iga jalakäija kõndis keskmiselt seitse kilomeetrit ehk kõik kokku oleks 560 kilomeetrit. Kui need kaks numbrit kokku liita, selgub, et 24. veebruaril liikusid inimesed SIM-i ajal 1322 kilomeetrit.

Hommikul kell kümme oli start Järvakandi vibuhoone juurest ning seal oli platsis kakskümmend üks suusatajat. Rajale sai aga minna igal ajal, kui osaleja soovis. Võistlusrajad pandi kinni kella kolmest pärastlõunal. Osalejaid oli lisaks Järvakandile veel näiteks Tallinnast, Pärnust, Lääne-Virumaalt ja Tartust. Rajameister oli Marko Matson ning sõita sai staadionil ja ka metsaringil, mille pikkus oli 3,5 kilomeetrit.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised