Kalev Hõlpus võitis esimese medali täiskasvanute konkurentsis

0
1055
Kalev Hõlpus. Foto: erakogu

Mardo Lundver, Rapla jooksuklubi

Ajast, mil Raplamaa kergejõustiklased kohalikelt täiskasvanute tiitlivõistlustelt vähemalt medaliga kodumaakonda naasid, on nüüdseks juba omajagu vett merre voolanud. 20.-21. veebruaril Tallinnas toimunud sisehooaja olulisimad kergejõustikuvõistlused – Eesti talvised meistrivõistlused kergejõustikus – parandasid selle iluvea.

Möödunud nädalavahetusel võis Lasnamäe kergejõustikuhallis näha võistlemas suurt osa Eesti kergejõustikutippudest, kellest nii mõnelgi oli eesmärk märtsi alguses Torunis toimuvate Euroopa sisemeistrivõistluste normatiivi alistamine. Suurelt riiklikult spordipeolt ei puudunud ka Rapla jooksuklubi.

Koroonaviirusest tingituna toimusid Eesti talvised meistrivõistlused teatavasti ilma pealtvaatajateta ja igal alal pääses starti vaid kaheksa sportlast. Raplamaa jooksulegendi Risto Ütsmütsi näpunäidete järgi treeniv Kalev Hõlpus, kes mäletatavasti alles eelmisel nädalavahetusel naasis kodumaakonda U23 Eesti meistrivõistlustelt 1500 m kullaga (aeg 4.02,08) ja 800 m hõbedaga (1.57,37), jätkas oma vägitegusid seekordki. 1500 m jooksus jäi saagiks pronksmedal uue isikliku rekordiga 4.00,74. Võitis Olavi Allase (3.57,05) Karel Hussari (4.00,27) ees.

“Läksin starti mõtetega joosta alla nelja minuti ja võtta medal. Läksingi stardist kohe suure hurraaga minema ja vedasin jooksu neli ringi. Pärast seda läks Olavi Allase mööda ja sõudis jõudsalt eest minema. Olin veidike kange, aga ilmselt jäi natukene ka vaimse poole taha. Päris tühjaks siiski joosta ei suutnud. Püstitasin küll uue isikliku tippmargi 8 sajandikuga, kuid nelja minuti piir jäi veel alistamata. Tasuks siiski pronksmedal ja ega hõbegi kaugele jäänud. Esimene täiskasvanute medal, seega peab rahule jääma,” võttis noor jooksumees eduka avapäeva kokku.

Klubilistest olid võistlustules veel Erik Horni õpilased Birgit Veldi (8. koht naiste 1500 m 5.19,09) ja Raplamaa kiireim mees Kaspar Grauen (6. koht meeste 400 m sprindis 50,76-ga). Samuti Erik Horni treenitav, kuid teist klubi esindav Anete Randma saavutas uue isikliku rekordiga 4.43,78 naiste tippseltskonnas 1500 m distantsil kõrge viienda koha.

Teisel võistluspäeval hoolitses meie parima tulemuse eest taas Kalev Hõlpus, kes 1500 m pronksmedalile lisas 800 m kuuenda koha ajaga 1.56,37. “800 m starti läksin kerge väsimustundega. Teadsin, et alustada tuleb kiirelt, et head aega joosta ja alustasingi nii, nagu plaanis oli. Tegin veel teisel ringil ühe möödamineku ja lõpus enam positsioonid ei muutunud. Uus isiklik tippmark ja Eesti meistrivõistluste arvestuses 6. koht. Nüüd saab natuke puhata ja varsti hakkan juba suviseks hooajaks põhja laduma,” lausus klubi esinumber.

Anne-Riin Peep oli naiste 3000 m jooksus samuti kuues ajaga 11.14,18. Birgit Veldile taas 8. koht. Nelja siseringi läbimiseks (800 m) kulus tal aega 2.27,28. Anete Randma (SK Fortis), keda treenib Erik Horn, oli samas jooksus esimene medalist ilmajääja ehk neljas. 2.16,66 tähistab ühtlasi ka neiu uut tippmarki sel distantsil.

13.-14. veebruaril Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud Eesti U23 talvistel meistrivõistlustel osalesid lisaks Kalevile ka Anet Maripuu, kes naiste 60 m finaalis saavutas 7. koha, ja Karol Hanga, kes 1500 m jooksus sai 8. koha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare