1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportMaakonna meistriks jäähokis krooniti Kehtna Mahe

Maakonna meistriks jäähokis krooniti Kehtna Mahe

Laupäeval, 20. veebruaril peeti Lelles Rapla maakonna meistrivõistlused jäähokis. Turniiril osales neli võistkonda, kes päeva jooksul kõik omavahel läbi mängisid. Sellele järgnesid pronksimäng ja finaal. Maakonna meistritiitlini jõudis Kehtna Mahe. Teise koha teenis Lelle HK, kolmas oli HK Saurused ja neljas RXT Team Rapla.

Finaalkohtumises Kehtna Mahe ja Lelle HK vahel võttis Kehtna võidu tulemusega 6:2. Kui samad võistkonnad läksid vastamisi päeva esimeses mängus, võitis Lelle HK 5:3. Pronksimängus oli HK Saurused parem RXT Team Raplast skooriga 3:2. Lelle staadioni kõrvale oli tehtud korralik portedega hokiväljak mõõtmetega 40 korda 24 meetrit. Mänguaeg kestis kaks korda 15 minutit. Keelatud olid jõumäng ja löökvisked. Mõlemas võistkonnas oli korraga väljakul neli mängijat pluss väravavaht.

Viimati peeti Raplamaa meistrivõistlusi 2019. aastal ning samuti Lelles. Ka siis tuli meistriks Kehtna Mahe ning seekord oli nende õlgadele pandud ülesanne tiitlit kaitsta. Lenno Link kuulus Kehtna Mahe koosseisu nii 2019. aastal kui ka tänavu. Ta ütles, et meeskonnas oli kokku lepitud, et eesmärk saab olla ainult tiitli kaitsmine. Selle eesmärgi täitmiseks tehti enne turniiri ka neli-viis korda trenni. 2020. aastal jäid Raplamaa meistrivõistlused ära, sest siis polnud korralikku talve. Ka trenni ei saanud teha. Kui nüüd mindi turniiri esimeses kohtumises vastamisi Lelle HK-ga, teati, et tegemist on tugeva vastasega.

Kindlasti oli ka Lelle HK üks tiitlipretendentidest, kelle kasuks rääkis koduväljakueelis. Kohe esimeses matšis tuligi Kehtnal tunnistada Lelle paremust tulemusega 5:3. Lenno Link ütles, et see tõi muremõtted pähe. Mäng ise oli raske, sest suure osa ajast sadas lund ning lõpuvileks oli väljak lumega kaetud. See pidurdas litri libisemist.

“Litter ei libisenud. Siim Viisut ja vanemad tegijad soovitasid, et sellistes oludes tuleb peale visata. Õhus lumesadu litri liikumist ei takista. Nii tegimegi. Võib-olla see meile lõpuks edu tõigi,” rääkis Link. Siiski tuli esimeses mängus tunnistada vastaste paremust. “Riietusruumis rääkisime sellest ja võtsime ennast kokku. Järgmises kahes mängus ei lasknud me endale ühtegi väravat visata,” sõnas Link.

Finaalis suudeti Lelle juba 6:2 alistada. Lenno Link ütles, et selle eest tuleb tänusõnad öelda RXT Team Rapla meeskonnale, kes oma viimases põhiturniiri mängus HK Lelle mängijaid intensiivses vastasseisus väsitas.

Siim Viisut tuli Kehtna Mahe koosseisus maakonna meistriks, aga samas oli ta ka turniiri üks korraldajatest. Veel kuulusid korraldajate ringi Lelle külaselts, Kehtna vallavalitsus ja Raplamaa spordiliit. Viisut ütles, et ettevalmistustööd turniiri õnnestumiseks kestsid kolm nädalat.

Tagantjärele tarkus ütleb, et igati õige otsus oli võistlus korraldada just laupäeval. Korraldustöö käigus mõeldi ka pühapäeva peale, aga see oleks olnud viga, sest siis olid väljas juba plusskraadid. Siim Viisut meenutas, et sama lugu juhtus ka 2019. aasta turniiril. Kõik mängud said peetud laupäeval, aga juba järgmisel päeval olid väljakul veeloigud ning siis enam mängida ei oleks saanud. “Väga hea, et saime nüüd turniiri ära pidada. Väga võimalik, et sel talvel enam nii külmasid ilmasid ei tule,” rääkis Viisut.

Võistluspäev oli korraldatud põhjalikult. Lisaks portedega ääristatud väljakule oli Viljandist kohale kutsutud professionaalne kohtunik. Esmakordselt tehti jäähoki Raplamaa meistrivõistlustest internetis otseülekanne. Selle eest vastutas Kehtna vallavalitsuse spordi- ja noorsootööspetsialist Artur Ojasalu. Tähelepanuväärne oli see, et veebis oli vaatajaid tuhande ringis. Ka see, mis väljakul toimus, oli nagu päris jäähoki. Mängijatel oli korralik varustus ja ühtsed vormid. Küll aga ei antud vigade eest kaheminutilisi karistusi, vaid vastased said karistusviske.

Nii Siim Viisut kui ka Lenno Link ütlesid, et võrreldes 2019. aasta turniiriga oli võistkondade tase kõrgem ja ühtlasem. Ainult kaks mängu kujunesid väga ühepoolseks, kus võitjad vastastele võimalust ei andnud. Ülejäänud kohtumised olid tasavägised. Ükski võistkond ei jäänud päeva lõpuks võiduta, võidurõõmu said vähemalt ühe korra tunda kõik. Nii näiteks võitis neljanda kohaga lõpetanud RXT Team Rapla põhiturniiri viimases mängus HK Lellet 3:2. HK Lelle sai kokkuvõttes teatavasti teise koha.

Turniiri avasõnad ütles Kalju Kalda. Ta tõi välja, et tegemist oli kolmandate Raplamaa meistrivõistlustega jäähokis. Esimesed peeti 2010. aastal Valtu spordihoone juures ning kaks viimast on peetud Lelles.

Raplamaa meistrivõistluste tulemused jäähokis 2021:

Kehtna Mahe – HK Lelle 3:5

HK Saurused – RXT Team Rapla 1:2

Kehtna Mahe – RXT Team Rapla 4:0

HK Lelle – HK Saurused 9:2

Kehtna Mahe – HK Saurused 6:0

RXT Team Rapla – HK Lelle 4:3

HK Saurused – RXT Team Rapla 3:2 Pronksimäng

Kehtna Mahe – HK Lelle 6:2 Finaal

Lõplik paremusjärjestus:

1. Kehtna Mahe

2. HK Lelle

3. HK Saurused

4. RXT Team Rapla

Raplamaa meister Kehtna Mahe mängis koosseisus Tauno Lipp, Siim Viisut, Edgar Peganov, Ranno Grauen, Valeri Pasnin, Taavi Link, Lenno Link, Ralf Raidsalu ja Mati Särev.

Parim ründaja: Mairo Begun

Parim kaitsja: Kaupo Kaljuvee

Parim väravavaht: Rainer Emberg

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare