23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedTäiendatud: Maksu- ja tolliamet sulgeb kõik teenindusbürood

Täiendatud: Maksu- ja tolliamet sulgeb kõik teenindusbürood

Alates neljapäevast, 11. märtsist sulgeb Maksu- ja tolliamet (MTA) koroonaviiruse leviku tõttu kõik teenindusbürood. See tähendab, et kuni 12. aprillini saab tuludeklaratsioone esitada ainult elektrooniliselt. Teenindusbürood avatakse esialgse plaani järgi uuesti just 12. aprillil ning siis jätkub tuludeklaratsioonide vastuvõtt ka paberil.

Neljapäeva, 11. märtsi seisuga oli Raplamaal esitatud kokku 15 248 deklaratsiooni, neist paberil 91. Tagastamisele kuulub 4,8 miljonit eurot ja juurdemaksmisele 359 000 eurot.

“Sulgemine tähendab seda, et teenindusbüroodes ei saa esitada paberil tuludeklaratsioone, samuti ei toimu kliendinõustamisi. Küll aga jääb avatuks tolliteenindus. Füüsiliste isikute tuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg on 30. aprillil, ent paberil tuludeklaratsioone võtab MTA vastu ka pärast seda, vähemalt mai lõpuni,” seisab MTA teates.

„Vabariigi valitsus kehtestas alates neljapäevast riigis ranged piirangud, et takistada koroonaviiruse levikut. Selleks, et aidata kontakte vähendada ning kaitsta oma klientide ja töötajate tervist, otsustasime teenindusbürood sulgeda,“ ütles MTA klienditeeninduse valdkonnajuht Heli Kullamaa.

Kullamaa lisas, et kuigi lõviosa tuludeklaratsioonidest esitatakse elektrooniliselt, siis on alati inimesi, kes eelistavad deklaratsiooni teha paberil. „Teenindusbüroode sulgemise tõttu võtame paberil deklaratsioone vastu ka pärast tähtaega, ent soovitame siiski esitada deklaratsioon elektrooniliselt, kui vähegi võimalik,“ ütles ta.

Kolmapäeva, 10. märtsi seisuga on esitatud 585 000 tuludeklaratsiooni, neist 98,5 protsenti elektrooniliselt.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
11. märts 2021 08:54

Vara ütlesid et kinni panevad. Ilmselt saavad nii mõnegi käest mõned sendid kätte.