6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedTäiendatud: Pühapäeval toimub Rapla haiglas eakate riskirühma vaktsineerimine

Täiendatud: Pühapäeval toimub Rapla haiglas eakate riskirühma vaktsineerimine

Eeloleval pühapäeval, 14. märtsil ootab Raplamaa haigla Covid-19 vaktsineerimisele kõiki inimesi, kes on 65-aastased või vanemad. Selleks tuleb end eelnevalt registreerida digiregistratuuri kaudu veebilehtedel www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee.

Digiregistratuur on praeguseks hetkeks avatud ning Raplamaa haigla juhataja Pille Mukk ütles, et pühapäeval toimub Raplamaa haiglas eakate riskirühma vaktsineerimine läbi terve päeva. “Meil on võimekus olemas ja AstraZeneca vaktsiini on pühapäevaks 300 inimese jaoks,” ütles Mukk.

Vaktsineeritavaid oodatakse Raplamaa haigla polikliinikusse, nii nagu ka arsti vastuvõtule.

Neljapäeva, 11. märtsi hommikuse seisuga oli Raplasse oma vaktsineerimise aja sel viisil saanud juba paarkümmend inimest ja Mukk sõnas, et tunniplaan täitub.

Pille Mukk rõhutas üle, et vaktsineerimine on avatud kõigile 65-aastastele ja vanematele inimestele. Kui veel neljapäeva, 11. märtsi lõuna ajal võis mõni telefoni teel registreerija saada eitava vastuse, siis praeguseks seda enam ei ole. “Haigla sai vastava loa vanemate kui 65+ registreerimiseks alles 11. märtsi ennelõunal ning nii võis hommikul mõni telefoni teel registreerija eitava vastuse saada. Praeguseks seda enam ei ole. Üle digiregistratuuri ise endale ajal broneerijatel seda probleemi ei olnud. Seda registreerimisviisi ka soovitan kõigil täna jätkuvalt kasutada, on oluliselt ajasäästlikum,” rääkis Mukk.

Selleks nädalavahetuseks saavad üleriigilises digiregistratuuris endale AstraZeneca vaktsiiniga vaktsineerimiseks sobiva aja valida kõik 65-aastased ja vanemad inimesed. Seda sõltumata elukohast või perearsti nimistu asukohast. Laupäevaks ja pühapäevaks on pakkuda kokku ligikaudu 6000 vaktsineerimisaega. Vaktsineerimisaegu näevad ja saavad digiregistratuuris broneerida ainult vastavasse vanuserühma kuuluvad inimesed.

Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane ütles, et lähimate nädalate jooksul saabuvad riiki suuremad vaktsiinikogused ning vaktsineerimist saab pakkuda korraga väga paljudele inimestele. „Koroonaviiruse levik on riigis jätkuvalt väga murettekitav, mistõttu on riigi eesmärk endiselt jätkata vaktsineerimisega kiires tempos. Seetõttu kasutame inimestele vaktsineerimisaja pakkumiseks digiregistratuuri võimalusi, sest digitaalse aja saamine vähendab oluliselt tervishoiutöötajate koormust, kes muidu peaksid inimesi ühekaupa läbi helistama,“ selgitas Laane.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) avas meditsiiniasutustele digiregistratuuris (www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee) võimaluse Covid-19 vaktsineerimise ajad avalikuks teha ja inimestel läbi veebi neid broneerida. Vastavasse vanusegruppi kuuluv inimene võib valida aja ükskõik millises haiglas, mis on üleriigilise digiregistratuuriga liitunud.

TEHIKu direktori Katrin Reinholdi sõnul oli digitaalse võimaluse loomine aegade broneerimiseks järjest suureneva vaktsineerimistempo juures väga vajalik, sest see annab inimestele täiendava võimaluse leida endale sobiv aeg ja koht vaktsineerimiseks.

Kuidas broneerida digitaalselt aeg COVID-19 vaktsineerimiseks?

1. Logi sisse üleriigilisse digiregistratuuri (www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee).
2. Autendi end kas Smart-ID, Mobiil-ID või ID-kaardiga.
3. Kui oled hetkel vaktsineeritavate inimeste sihtrühmas, siis ilmub sisse logimisel avalehele sellekohane teavitus.
4. Liigud automaatselt edasi vabade aegade otsinguvaatesse, kui tervishoiuteenuse osutaja on oma ajad avalikuks teinud.
5. Pärast endale sobiva vaba aja leidmist, saad selle läbi üleriigilise digiregistratuuri broneerida.
6. Mine kindlasti vaktsineerimisele õigeks ajaks kohale või teata vaktsineerivat asutust esimesel võimalusel, kui mingil põhjusel ei õnnestu õigeks ajaks minna.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiit Tammsaar
12. märts 2021 07:16

Olen sobivas vanuses ja sain ka lõpuks oma nime pühapäevaseks hoogtöö ürituseks kirja. Seda aga loomulikult mitte digiregistratuurile vaid tänu haigla tublile registraatorile. Paljukiidetud digi jäi tummaks minu korduvatele palvetele vaatamata. Dr. Mukile aga küsimus kas kontrollitakse minu haiguslugu seoses võimaliku trombi tekkimise võimalikkusega pärast süsti.?

Irene Marita
9. apr. 2021 02:05

Huvitaval kombel vanematel inimestel vaktsiinitrombi ei teki /pidi olema selline HIT sündroom, mis pole enne tuvastatav kui vktsiiniga kokku puutudes
😀 Vanematel inimestel võivad ju olla trombid küll, aga kindlasti mitte vaktsiinist vaid “loomuikel põhjustel” Ometi olen kuulnud, et see HIT sündroom pidada esinema kõigil eagruppidel. Kuigi harva .Loogiline. Suurim häda Zeneca puhul on tema 60% kaitsevõime. 100-st haigestub 40. järelikult. ?

Irene Marita
9. apr. 2021 01:58

KUI SA MU ÕIGLASE KOMMENTAARI MAHA TSENSEERID VÕIKS SEDAGI PIDADA OMAMOODI KORRUPTSIOONIKS:?- PÜÜD MITTE TÜLLI MINNA KOHALIKE “MÕJUKATEGA”, ET NEMAD SINUGA ÜLSKORD TÜLLI EI LÄHEKS = TEENE OSUTAMINE. OLGU SELLEGA KUIDAS TAHES,AGA MA KIRJUTASIN TÄIESTI PÕHJENDATULT, ET VANEMATEL INIMESTEL EI PRUUGI OLLA ID KAARDI NUBLAKAT ARVUTI KÜLJES , SEST POLE RAHA RAISATA, EI OSKA, POLE TARVIS LÄINUD VÕI POLE KOGUNISTI ARVUTITKI. OSKA SA PEITA NEID ALLKIRJANUMBREID KUI PÄHE EI JÄÄ. SEEGA POLE NEIL KA SMART ID JA MOBIIL ID, SEST NENDE HALEDATE PENSIONITE JUURES POLE NEIL NUTITELEFONI. KUI ELU NIIGI PALJU EI TUNNE POLE TARVIS SELLISTE KÜSIMUSTEGA TEGELEDA- SEST ELU… Loe edasi »