6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportAvis Utilitas Rapla pani Tartu Ülikooli vastu paremuse maksma

Avis Utilitas Rapla pani Tartu Ülikooli vastu paremuse maksma

Avis Utilitas Rapla ja Tartu Ülikool Maks & Moorits on läinud käimasoleval hooajal vastamisi viis korda ja iga kord on võitjana väljunud Rapla. Viimane matš leidis aset laupäeval, 13. märtsil kui Rapla võttis Tartus toimunud kohtumises võidu 77:67.

Rapla võis minna mängule vastu enesekindlalt. Kõik mängijad olid rivis ja neli korda oldi Tartut juba võidetud. Koosseisus oli tagasi ka koroonaviirusest taastunud Saimon Sutt.

Esimene veerandaeg kulges võitluslikult ning kuulus lõpuks kodumeeskonnale. Tartu Ülikool oli esimese kümne minuti järel 21:20 eduseisus. Veerandaja viimane rünnak kuulus Raplale ning Al-Wajid Aminu üritas visata kolmepunktiviset, kuid korvi see ei kukkunud. Küll aga teenis Rapla esimesel veerandajal tervelt seitse ründelauda.

Teisel veerandajal sai Tartu poolelt vigastata Hendrik Eelmäe ja pidi mängu pooleli jätma. Sel hetkel juhtis Tartu ühe punktiga 29:28, kuid edasine mängu kulg näitas, et see osutus pöördeliseks momendiks. Sealt edasi hoidis Rapla ohjad juba enda käes. Esimese poolaja võitsid Toomas Annuki hoolealused tulemusega 40:37.

Tõelisesse sõiduvette jõudis Rapla kolmandal veerandajal. Siis venitati vahe Tartuga kümne punkti peale ja rohkemgi. Kolmanda veerandaja võitis Rapla 57:47. Loetud sekundid enne lõppu oli Rapla eduseis 12 punkti, aga Emmanuel Wembi tõi viimasel sekundil Tartule kaks punkti juurde.

Neljandal veerandajal võitjas kahtlust ei tekkinud. Ohtlikult lähedale ei tulnud Tartu kordagi. Rapla hoidis mugavat eduseisu ja kindlustas lõpuks võidu tulemusega 77:67.

Rapla resultatiivseim oli Brandon Childress 18 punktiga. Al-Wajid Aminu viskas 14, Sven Kaldre 13 ja Roberts Freimanis 12 punkti. Tartu poolelt oli resultatiivseim Emmanuel Wembi 16 punktiga. Oliver Suurorg ja Charles Barton viskasid mõlemad 12 punkti. Robin Kivi kontosse jäi 11 silma.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli tegemist hooaja viieteistkümnenda võiduga, mille kõrval on ka üheksa kaotust.

Avis Utilitas Rapla algviisik: Brandon Childress, Tom Kladre, Sven Kaldre, Shaquille Doorson, Roberts Freimanis.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa algviisik: Charles Barton, Robin Kivi, Emmanuel Wembi, Hendrik Eelmäe, Oliver Suurorg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare