3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportIngrid Puusta teenis EM-il kümnenda koha

Ingrid Puusta teenis EM-il kümnenda koha

Märjamaalt pärit purjelauasportlane Ingrid Puusta teenis Portugalis Vilamouras peetud olümpiapurjelaua RS:X Euroopa meistrivõistlustel kümnenda koha. Võistluste tase oli kõrge ning seega saab pidada suureks saavutuseks juba pääsu medalisõitudele.

Puusta ütles, et juba enne võistlusi oli kindel eesmärk pääseda finaali. “Igal võistlusel on eesmärk pääseda finaali. Tihti olen olnud esimene või teine, kes jääb finaali ukse taha ehk üheteistkümnes või kaheteistkümnes,” rääkis Puusta. Ta lisas, et Euroopa meistrivõistluste tase oli kõrge, sest kõik, kes seal osalesid, on järjepidevalt ning kõvasti tööd teinud.

Võistluste käigus puhusid merel pigem vaiksed tuuled, mis purjelaudurite jaoks tähendab palju füüsilist tööd ehk pumpamist. Finaali jõudis Puusta hea punktivahega ning tegelikult polnud püüdmatus kauguses ka üheksas koht, mille teenis Iisraelist pärit sõitja. Selleks oleks tulnud Puustal teda medalisõidus edestada vähemalt viie kohaga. “Kui mina oleksin lõpetanud medalisõidu teisel kohal ja Iisraeli tüdruk seitsmendana, oleksin tõusnud kokkuvõttes üheksandaks,” selgitas Puusta. Nii siiski ei läinud ning kokkuvõttes tuli tunnistada Iisraeli sportlase paremust.

Kümnenda koha saavutamise eeldus oli õnnestunud ettevalmistusperiood. Puusta sõitis Portugali kohale juba 2. jaanuaril, tehes seda teadlikult varakult. Seeläbi vältis ta liiga pikka pausi vee peal treenimisel. “Samuti on mul olnud võimalus luua treeninggrupp koos Inglise, Taani ja Iisraeli sõitjaga. Kaks nendest on pääsenud suurvõistlustel poodiumile. Koos on meil võimalus luua tugev treeningkeskkond,” rääkis Puusta.

Koroonaviiruse levik ei ole seni Puusta treeningplaane häirinud ning alati on leitud viis, kuidas treenimist jätkata. Küll aga ei ole see võimaldanud tal käia nii palju kodumaal, kui ta oleks tahtnud. “Koroonaviiruse levik on peatanud minu puhul koduskäimise. Tavaliselt lendan koju tagasi pärast kahte või kolme treeningnädalat. Praegusel ajal ei ole see aga mõistlik ja sellepärast sai kaks ja pool kuud järjest Portugalis veedetud,” rääkis ta.

Esmaspäeval, 15. märtsil jõudis ta Hispaaniasse Cadizi, et alustada seal treeninguid 1. aprillil koos oma grupiga. Just Cadizis toimuvad aprilli lõpus maailmameistrivõistlused.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare