-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedKuusiku lennuväljale otsitakse kaheks aastaks haldajat

Kuusiku lennuväljale otsitakse kaheks aastaks haldajat

Rapla vallavalitsus on välja kuulutanud enampakkumise Kuusiku lennuväljale haldaja leidmiseks perioodiks 01.05.2021–30.04.2023.

Enampakkumise kohta on öeldud, et haldajalt oodatakse lennuväljal harrastuslennunduse tagamist, aidates kaasa harrastus- ja väikelennunduse arengule lennuväljal, turismi arengule piirkonnas, Rapla valla ja kohaliku ettevõtluse arengule ja vaba aja võimaluste mitmekesistamisele.

Loe täpsemalt enampakkumise kohta Rapla valla kodulehel.

Majanduskomisjon arutas teemat põgusalt 17. märtsi koosolekul. Protokollist nähtub, et Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra tõi välja, et vallavalitsuse poole on pöördunud inimesed, kes on tundnud muret lennuvälja võimaliku sulgemise pärast perioodiks, mil leitakse lennuväljale pikaajaline haldaja. Komisjon leidis, et võimalik lahendus on ajutise haldaja leidmine. Vallavalitsus on ilmselt komisjoni ettepanekuga nõustunud ning sellest tulenevalt välja kuulutanud enampakkumise.

Tänavu 25. veebruaril toimunud Rapla vallavolikogu istungil selgitas vallavanem Meelis Mägi, et vallavalitsuse seisukoht on viia läbi pikaajalise haldaja leidmise hange. Esialgne mõte, mis volikogus ka välja käidi, oli kuni hanke alusel valitud partnerile vara üleandmiseni lennuväljal kogu tegevus peatada.

Arutelud Kuusiku lennuvälja haldaja teemadel said alguse juba peaaegu aasta tagasi ning jõudsid kohtuni välja. Selle aasta 12. veebruari otsusega rahuldas Tallinna Halduskohus MTÜ Rapla Lennuklubi kaebuse ja tühistas Rapla vallavolikogu otsuse, millega kinnitati lennuvälja arendamise koostööpartneri leidmise konkursi võitjaks Kuusiku Energia OÜ. Volikogu otsustas jätta kohtuotsuse vaidlustamata ja liikuda edasi haldaja leidmisega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare