7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedMaakondlik laulu- ja tantsupidu lükkub järgmisesse aastasse

Maakondlik laulu- ja tantsupidu lükkub järgmisesse aastasse

Maakondliku laulu- ja tantsupeo puhul oli pikalt õhus võimalus, et see toimub siiski sel suvel, aga vähendatud mahus. Märtsis peole registreerunud kollektiividele saadetud küsitluse vastustest tuli välja, et suurem osa kollektiive pooldas peo lükkamist järgmisesse kevadesse.

Pidu selle aasta juulis ei soosi ka terviseameti Covid-19 prognoosid. Seda kõike arvesse võttes tegi laulu- ja tantsupeo korralduslik toimkond oma 23. märtsi nõupidamisel otsuse pidu aasta võrra edasi lükata. Uueks ajaks on määratud 28. mai 2022. Raplas Tammemäe laululaval toimub pidu planeeritud mahus ja väljakuulutatud repertuaariga. Peo teema – “Jutud jõe ääres” – ja stsenaarium jäävad samaks.

Peo stsenaristi Mari Tammari sõnul on tal stsenaarium 97% paigas ja suuri muudatusi ei ole plaanis teha. “Teatud paindlikkus peab aga iga sellise materjali sees olema, sest kui hakkavad paika joonistuma tantsijate, lauljate ja pillimeeste liikumised, võib tekkida vajadus mingeid tekstilõike lühendada või pikendada, ent seda võib teha ka lavastaja, kes sellel peol on Valter Uusberg,” rääkis Tammar.

Peo edasilükkamine annab osalejatele võimaluse end paremini ette valmistada, kui seda tänavune hooaeg on võimaldanud. Viiruse levik ja sellest tulenevad piirangud on raskendanud järjepidevat proovide tegemist ja mitmed kollektiivid pole kuude kaupa saanud kokku tulla. On isegi kollektiive, kes pole novembrist saadik kohtunud. Laulu- ja tantsupeo toimkond on seda meelt, et ilusa peo saab korraldada siis, kui kogu aasta on olnud piisavalt aega repertuaariga rahulikult ja järjepidevalt tööd teha.

„Vaadates olukorda Eestis laiemalt ja ka Raplamaal, on peo edasilükkamine uude aastasse õige otsus. Maakondliku laulu- ja tantsupeo meeskonnaga oleme teinud küsitluse, millest enamik vastanutest pooldas peo edasilükkamist järgmisse aastasse. On selge, et kollektiivid pole saanud teha proove ja eelkõige on praeguses olukorras väga oluline, et oleksime hoolivad nii enda kui ka kõikide teiste, sh pealtvaatajate tervise osas,“ täpsustas Eesti Rahvakultuuri Keskuse rahvakultuurispetsialist ja maakonna peo toimkonna liige Triinu Ülemaante.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare