4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla sõidab Riiga hooaja tähtsaimatele mängudele

Avis Utilitas Rapla sõidab Riiga hooaja tähtsaimatele mängudele

Avis Utilitas Rapla meeskonda ootab ees senise hooaja tähtsaim mäng BK Ventspilsi vastu. Tegemist on Paf Eesti-Läti korvpalliliiga kuue tugevaima omavahelise ehk Final Six turniiriga.

Riiga sõidavad Eesti ja Läti kolm paremat meeskonda, et play-off süsteemis selgitada välja võitja. Rapla läheb esimeses kohtumises vastamisi BK Ventspilsiga ning mäng toimub neljapäeval, 8. aprillil.

Paf Eesti-Läti korvpalliliiga on oma olemuselt rahvusvaheline võistlus, millest võtavad osa nii Eesti kui ka Läti klubid. Küll aga ei ole käesoleval hooajal saanud nad teineteise vastu mängida, sest koroonaviiruse levikust tulenevad piirangud ei võimalda kahe riigi vahel reisida. Seega on siiamaani mänginud Eesti ja Läti klubid ainult omavahel. Nüüd avaneb võimalus selgitada parim meeskond kahe riigi peale.

Kui läheneda mõneti ilukirjanduslikult, võib väita, et Riias selgub Liivimaa tšempion. Eestist sõidavad Final Six turniirile BC Kalev/Cramo, Pärnu Sadam ja AVIS Utilitas Rapla. Just nemad moodustasid Eesti tabelipooles esikolmiku. Rapla tagas sinna koha eelmisel nädalal saadud võiduga TalTechi üle.

Rapla vastane veerandfinaalis on BK Ventspils. On teada, et tegemist on tugeva võistkonnaga. Lisaks neile esindavad Lätit veel Riia VEF ja BK Ogre. Ventspils saavutas Läti turniiritabelis teise koha Riia VEF-i järel. BK Ogre oli kolmas. Ventspils kogus 25 mängu jooksul 15 võitu ja 10 kaotust. Kui Rapla suudab nad alistada, tuleb poolfinaalis vastu hoopis tuttavam vastane – BC Kalev/Cramo. Rapla peatreener Toomas Annuk ütles, et esimese asjana valmistutakse muidugi Ventspilsi mänguks, aga kuklas hoitakse ka teadmist, et järgmisena võib ees oodata Kalev. Annuk sõnas, et muidugi minnakse mängima sooviga teha maksimumsooritus, aga tuleb võtta üks mäng korraga.

Küsimustele vastab peatreener Toomas Annuk.

Kui oluline oli see, et Avis Utilitas Rapla tagas koha Paf Eesti-Läti Ühisliiga kuue tugevama seas juba mängus TalTechi vastu, rohkem kui nädal aega enne turniiri?

See oli väga oluline ja võttis pinged maha nii treeneritel kui ka mängijatel. Väga tähtis oli see, et kindlustasime Final Sixi koha ise ning ei jäänud teiste mängude tulemusi ootama. Kaks päeva hiljem läksime juba järgmisele mängule ja võitsime Tallinna Kalev/TLÜ-d ning näitasime, et põlve me sirgeks ei lasknud.

Kas ettevalmistus Ventspilsi mänguks on võrreldes tavapärasega kuidagi erinev?

Mingis mõttes küll. Praegu keskendume mängule Ventspilsi vastu ja loodame, et seal läheb hästi. Vaatame videosid ja püüame nende mängu seeläbi tundma õppida. Kui nende vastu läheb hästi, liigume sammhaaval edasi. Praegu on esimene fookus Ventspilsi mängul.

Kui hea ülevaade teil Ventspilsi meeskonnast on?

Täitsa hea. Oleme vaadanud Lätis toimunud mänge ja teame, et neil on heal tasemel mängijad. Kvaliteeti on neil omajagu. Võib öelda, et nende meeskonnast on meil ees päris hea pilt.

Eesti ja Läti klubid ei ole sel hooajal saanud omavahel mängida. Kui palju olete hooaja lõikes jälginud neid kohtumisi, mis Lätis mängiti?

Pidevalt olen jälginud. Kõikidest klubidest on pilt ees, mis neil on õnnestunud ja mis mitte. Riia VEF-i mänge on saanud ka televiisorist vaadata, kui nad Meistrite Liigat mängisid.

Mis eesmärgiga Avis Utilitas Rapla Riiga sõidab?

Eesmärk on teha maksimumsooritus. Tahame minna mäng-mängult edasi.

Kui Ventspilsi vastu pääsete edasi, tuleb poolfinaalis vastaseks BC Kalev/Cramo. Kas mõtlete juba ka sellele või keskendute esimesele mängule?

Põhifookus on muidugi esimesel mängul. Oleme teadlikud, et kui pääseme edasi, tuleb järgmiseks vastaseks BC Kalev/Cramo. Nemad on juba tuttavam vastane ja selleks mänguks ei ole ettevalmistus nii töömahukas.

Kas võib öelda, et ees ootavad senise hooaja kõige tähtsamad mängud?

Kindlasti. See on väikese Rapla jaoks suur asi, et me jõudsime rahvusvahelisel võistlusel finaalturniirile. Meie jaoks on see esmakordne saavutus.

Kas kõik mängijad on rivis?

Jah, sõidame Riiga üheteistkümne mängijaga ja stardime sinna kolmapäeva hommikul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare