2.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
SportRapla ralli lükkus mai lõppu

Rapla ralli lükkus mai lõppu

Esialgu pidi Rapla ralli toimuma tänavu 7. ja 8. mail, kuid korraldajad otsustasid selle lükata edasi 28. ja 29. mai peale. Edasilükkamise põhjusena toodi välja koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangud.

Võistluste peakorraldaja Kaido Vilu ütles, et praegu käib iga päev töö selle nimel, et ralli toimuks, aga lõpliku punkti panevad ikkagi Terviseameti ja valitsuse otsused. Rapla ralli pidi tegelikult toimuma juba 2020. aasta kevadel, aga siis ei olnud võimalik seda koroonaviiruse leviku tõttu üldse läbi viia. Vilu sõnas, et ka praegu on peamiseks prioriteediks kõikide osapoolte ohutus. “Tänane epidemioloogiline olukord Eestis on väga keeruline ja seetõttu oleme korraldusmeeskonnaga otsustanud võistluse paari nädala võrra edasi lükata. Ralli uueks toimumisajaks oleme hetkeseisuga planeerinud 28.–29. mai.”

Vilu lisas: “Ühtlasi on meil hea meel tõdeda, et huvi võistluse vastu on olnud suur nii Eestis kui ka välismaal. Püüame teha omalt poolt kõik, et üritus saaks toimuda, kuid peame siinkohal arvestama kehtivate piirangutega. Loodame võistlusjuhendi avaldada juba aprilli lõpus, aga jälgime aktiivselt olukorda ja oleme pidevas kontaktis nii Eesti Autospordi Liidu kui ka Terviseametiga.”

Vilu rääkis, et Rapla ralli vastu on huvi tuntud Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast ja Rootsist. Ralli on planeeritud nii Rapla kui ka Märjamaa valla teedel. Plaani järgi on tegemist Eesti meistrivõistluste teise etapiga. Esimene etapp oli Otepää Talveralli, mis sõideti veebruaris. Peale EMV etapi on korraldajatel plaanis läbi viia ka Ladade võistlus, mis lisaks kogu üritusele retrohõngu. Kaido Vilu rääkis, et selle ürituse vastu on huvi üles näidanud ka legendaarse Lada VFTSi looja ning Leedu võidusõitja Stasys Brundza.

Rapla ralli suhtes oli lootusrikas ka Eesti Autospordi Liidu spordidivisjoni juht Kuldar Sikk. “Praegu kehtivate korralduste alusel on Covid-19 haiguse leviku tõkestamiseks seatud piirangud avalike ürituste korraldamisele vähemalt kuni 25. aprillini. Selleks, et olukord normaliseeruks, tuleb meil kõigil ühiselt pingutada ja loodetavasti saame hooajaga jätkata juba mai lõpus,” lausus Sikk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare