Võimas esimene poolaeg tõi Avis Utilitas Raplale võidu BK Ventspilsi üle

0
80
Foto: Siim Solman

AVIS Utilitas Rapla kindlustas koha Paf Eesti-Läti korvpalliliiga nelja tugevama hulgas. Kuue tugevama seas alistati veerandfinaalis BK Ventspils tulemusega 79:69. Jõulise esituse tegi Rapla mängujuht Brandon Childress, kes viskas 36 punkti. Roberts Freimanis tegi võimsa kaksikduubli visates 17 punkti ja võttes 14 lauapalli.

Mäng toimus Riias Elektrum Olimpiskais Sporta keskuses. Võiduga Ventspilsi üle tagas Rapla koha poolfinaalis, mis mängitakse laupäeval, 10. aprillil. Siis võetakse mõõtu juba tuttava vastase BC Kalev/Cramoga. Paf Eesti-Läti korvpalliliiga Final Six jõuab lõpule pühapäeval, 11. aprillil kui mängitakse kolmanda-neljanda koha mäng ning finaal. Ühest neist võtab osa ka Rapla sõltuvalt tulemusest, mis saavutatakse BC Kalev/Cramo vastu.

Ventspilsi vastu alustas Rapla kaitses väga kindlalt. Esimese viie ja poole minutiga lasti Ventspilsil visata kõigest neli punkti. Mängu algus kulgeski korvidevaeselt, kuid resultatiivsem oli Rapla. Esimese veerandajaga suutis Ventspils visata kõigest kuus punkti samal ajal kui Rapla sai kirja 16 punkti. Seega alustati teist veerandaega Rapla kümne-punktilises eduseisus.

Sealt edasi kasvas eduseis kiiresti juba 15 punkti peale. Koos sellega kerkis esile küsimus kas seda suudetakse hoida mängu lõpuni. Teine veerandaeg selleks igal juhul lootust andis. Ventspilsi mängijate tegevuses oli näha frustratsiooni, sest visked ei tabanud ja söödud olid ebatäpsed. See kõlab peaaegu uskumatult, aga Rapla hoidis Ventspilsi esimesel poolajal vähem kui 20 punkti peal. Teisele poolajale mindi vastu Rapla 35:18 eduseisus. Roberts Freimanis oli selleks hetkeks mängu resultatiivseim 9 punktiga.

Kolmanda veerandaja alguses jätkas Rapla mängu kontrollimist. Loetud hetkedega oli seisu juba 41:18 kui Freimanis tabas kolmepunktiviske. BK Ventspilsi peatreener Gints Fogels vastas minutilise mõttepausiga. Rapla suurim eduseis oli ühel hetkel 46:18 enne kui Ventspils oma esimesed teise poolaja korvid sai. Kolmanda veerandaja teine pool oli Raplale juba raskem. Läti klubi tuli aina lähemale ning jõudis lõpuks 14 punkti kaugusele. Otsustavale veerandajale mindi seisul 54:40.

Võrdne ja jõuline mäng jätkus. Korraks sulas Rapla edu 11 punkti peale, aga hakkas siis jälle kasvama. Iga mööduv sekund tõi Eesti meeskonna võidu lähemale. Lõpuminutid olid muidugi närvilised, kuid aina enam tundus ebatõenäoline, et BK Ventspils järgi jõuab. Vahe siiski sulas, lätlased alla ei andnud. Viimasel minutil hakkasid lätlased vigu tegema ning saatsid Rapla mängijad järjest vabaviskejoonele. Suurt edu see neile siiski ei toonud. Rapla võidunumbrid olid lõpuks 79:69.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Brandon Childress, Shaquille Doorson, Roberts Freimanis, Saimon Sutt, Tom Kaldre
BK Ventspils: Kristaps Mediss, Arturs Ausejs, Maris Gulbis, Christopher Coffey, Andrejs Selakovs

Rapla resultatiivseimad olid Brandon Childress 36 ja Freimanis 17 punktiga. Shaquille Doorson viskas 10 punkti. BK Ventspilsi poolt viskas Christopher Coffey 18 punkti.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare