-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedEsimeste päevadega osales kampaanias “Liigu Raplamaal 2021” üle saja inimese

Esimeste päevadega osales kampaanias “Liigu Raplamaal 2021” üle saja inimese

Neljapäeval, 8. aprillil läks käima maakondlik kampaania “Liigu Raplamaal 2021”. Esimese kuue päevaga oli sellest osa võtnud ning oma tulemuse üles laadinud üle saja inimese. Kampaania idee on lihtne – kuna viiruse levikust tulenevate piirangute tõttu ei saa rahvaspordiüritusi korraldada, kutsutakse praegusel südamekuul inimesi liikuma selle kampaania ning veebilehe liiguraplamaal.ee abil.

Kampaania korraldajad eesotsas Kehtna valla spordi- ja noorsootööspetsialisti Artur Ojasaluga on välja valinud kümme terviserada ning muud objekti maakonnas, kuhu kutsutakse inimesi liikuma. Need on Järvakandi ja Paluküla terviserada, Kehtna-Rapla kergliiklustee, Rapla Vesiroosi, Kaiu, Pirgu ja Järta terviserada, Varbola linnuse matka- ja maastikurattarada, Kohila-Vetuka kergliiklustee, Kohila discgolfipark ning Kohila-Hageri-Sutlema kergliiklustee.

Mängureeglid näevad ette, et kui osaleja kasutab mõnda nendest objektidest, laeb ta selle kinnituseks veebilehele liiguraplamaal.ee üles pildi ning saab selle eest kirja linnukese. Pildiks sobib väga hästi mõne spordirakenduse kuvatõmmis, kus on välja toodud läbitud distants. Artur Ojasalu ütles, et tegelikult piisab ka tavalisest pildist, mille saab oma telefoniga teha. See tõestab, et inimene on terviserajal käinud ning korraldajatele sellest piisab.

Kui inimene külastab kampaania käigus vähemalt viite objekti, saab ta selle eest pronksmeene. Kaheksa objekti toovad hõbemeene ja kuldmeene väljateenimiseks tuleb külastada kõiki kümmet objekti. Tegemist ei ole kindlasti tüüpilise spordivõistlusega, sest kampaania lõpuks läbitud kilomeetreid kokku ei lööda. Olulisem on hoopis see, mitmel objektil on inimene käinud.

Korraldajad rõhutasid, et seda võib teha nii üksinda kui ka terve perega. Liikuda võib nii jalutades, joostes kui ka rattaga sõites – see on inimese enda valik. Kampaania kestab kokku kuu aega ning lõpeb 8. mail. Nagu öeldud, oli esimese kuue päevaga oma käigud üles laadinud juba üle saja inimese. Osaluskordi on isegi rohkem, sest mitmed inimesed on külastanud rohkem kui ühte objekti. Nii näiteks on esimestel inimestel pronksmeene välja teenitud ehk külastatud on vähemalt viite objekti. Igal esmaspäeval loositakse kõikide osalejate vahel välja meeneid.

Kampaania “Liigu Raplamaal 2021” toimub esmakordselt ning varasematel aastatel midagi sarnast korraldatud ei ole. Artur Ojasalu ütles, et tema käest on küsitud, miks valisid korraldajad välja just need kümme objekti, sest terviseradasid on maakonnas veel. Vastus on see, et korraldajatel tuli lihtsalt mingisugune valik langetada ning kui sama kampaania peaks edaspidi korduma, võivad valikusse sattuda järgmised terviserajad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare