4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedKalbu hooldekodu tabas koroonapuhang

Kalbu hooldekodu tabas koroonapuhang

„Aasta aega pidamise vastu,” ütleb Kalbu hooldekodu haldava Balti Sotsiaalteenused OÜ üks juhatuse liikmetest Rein Järvik raske ohkega. Ta kinnitab, et hooldekodu on tabanud nüüd koroonaviiruse puhang.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna vaneminspektor Ellen Villig ütleb, et esimesena tuvastati koroonaviirus Kalbu hooldekodu ühel vaktsineerimata hooldajal 28. märtsil. Järgnevatel päevadel lisandusid temale riburadapidi teisedki vaktsineerimata töötajad. Üheksast nakatunud töötajast üks on vaktsineeritud ning temal Villigi sõnul ei esine ka sümptomeid. Ilma sümptomiteta on lisaks veel üks teine nakatunud hooldajatest.

Villigi sõnul on vaktsineerimata jätmisel olnud hooldajatel erinevaid põhjuseid, näiteks perearsti soovitus. Positiivse testi tulemuse saanute hulgas on ka neid, kel oli saadud esimene vaktsiinisüst.

Lähikontaktsetena testiti hoolealuseid kümnendal kokkupuute päeval eelmise nädala lõpus ning tulemuseks oli 21 positiivset testitulemust. Viirusest on seni puutumata viisteist hoolealust. Hoolealustest on vaktsineerimata viis inimest, kel kõigil õnnestus ka viirus kinni püüda. Need, kes on vaktsineeritud, on saanud Järviku sõnul Pfizeri vaktsiini. Sealse kolde puhul on tabanud inimesi koroonaviiruse nn Briti tüvi, teab Järvik öelda.

Tõsiseid haigusnähtusid koroonahaigetel esinenud ei ole. Villigi sõnul viidi üks hoolealune kohe pärast positiivse tulemuse teada saamist Tallinnasse haiglasse, kuna tal on palju kaasuvaid haigusi. „Eluohtlik tema seisukord ei ole,” kinnitab Villig.

Eraldi tsoone hooldekodus Järviku sõnul moodustada ei õnnestu, küll aga on proovitud parimal viisil eraldada koroonahaigeid nendest, kes andsid negatiivse testi tulemuse. Kui küsida, kuidas hooldekodu selles olukorras üleüldiselt toime tuleb, vastab Järvik: „Püüame!” Töötajate puudust leevendavad vabatahtlikud, kuid ka neid võiks Järviku sõnul veelgi rohkem abiks olla. Villig kinnitab, et ka sotsiaalkindlustusameti volinik on Kalbu hooldekoduga rahul. „Nad on kõik hästi korraldanud,” sõnab Villig.

Kolmest juhatuse liikmest on Järvik see, kes suhtleb hooldekoduga, kuid on õnneks seni ise suutnud koroona suhtes negatiivsena püsida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare