-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedVeteranikuu viib seiklema

Veteranikuu viib seiklema

Juba kaheksandat aastat tähistatakse aprilli kui veteranikuud. Rapla Naiskodukaitse ringkonnal oli sel puhul plaanis korraldada rahvajooks ja perepäev, kuid viirus tõmbas sellele kriipsu peale.

Vaid kümme päeva enne Sinililleseikluse algust (seiklus kestab 1. aprillist 23. aprillini) tuli Rapla ringkonna juhil Nele Pernitsal ja instruktoril Reelika Rohustel mõte korraldada virtuaalne nutiorienteerumine, kuna see võimaldaks inimestel ise valida, millal rajale minna. Nad mõtlesid välja, kus radu teha ja mismoodi annetusi koguda.

Pernits ja Rohuste pöördusid abi saamiseks Rapla ringkonna avalike suhete grupijuhi Liina Langi poole, kes aitas registreerimise platvormi üles seada. Korraldusnaiskonda lisandusid rajameistrina Eli Sukles ning radade “testnaised” ja kontaktisikud – Järvakandis Evelyn Gold, Kohilas Veronica Kosenkranius, Kehtnas Lea Karjane, Kaius Kaja Heinsaar, Kaereperes Maie Käsper ja Gerda Kärner. Rohuste ja Langi jäid Rapla ja Märjamaa radade kontaktisikuteks.

Praeguseks on Rohuste sõnul nende Sinililleseiklus silma jäänud ka naabritele. Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond ja Saku jaoskond on huvi tundnud, kuidas seiklusmängul läheb, soovides enda piirkonnas midagi sarnast teha. Rohustega on ühendust võtnud ka “Liigu Raplamaal” eestvedajad, et üheskoos inimesi liikuma saada.

Kuna on näha, et Sinililleseikluse rajad on üha populaarsemad, on ürituse Facebooki lehel üleval ka küsitlus, kuhu rahvas uut rada sooviks, mis sellel reedel, 16. aprillil avatakse. Rohuste pakkus välja ka mõtte, miks ei võiks Sinililleseiklus järgmisel aastal üle kogu Eesti levida.

Esmaspäevase seisuga on Sinililleseikluse radu läbitud 84 korda ja kõige rohkem osalejaid on olnud Rapla ja Märjamaa radadel. Muidugi mängib seikluse läbimisel suurt rolli ka ilm, päikesepaisteliste ilmadega on seiklejaid tunduvalt rohkem.

„Olles Rapla Sinililleseikluse raja kontaktisik ja viies osalejatele sinililletooteid, on see nii hindamatu tunne. Seiklejad on nii rõõmsad ja tänulikud, ütlevad, et perega on see nii tore ajaveetmise võimalus,“ sõnas Rohuste. Kõik rajad on läbitavad ka lapsevankriga ja Rohuste sõnul on neid, kes võtavad kaasa ka suuremad lapsed ja lasevad neil iseseisvalt orienteeruda.

Rohuste sõnul on ka neid, kes teevad annetuse, kuid rajale ei lähe või sinililletooteid ei soovi. Näiteks öeldakse, et varasemast on juba sinilill olemas, aga toetada ikka soovivad. Selle aasta populaarseimaks sinililletooteks on kujunenud võtmehoidjad, mida eelmisel aastal ei olnud, ja poekotid. Võtmehoidjaid enam juurde ei tule, kuid Rohuste lubas, et poekotte tuleb õige pea juurde.

Sinilille rinnamärke ja punutud käepaelu valmistavad SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed kogu Eestis.

Esmaspäevase seisuga oli annetustena kogunenud 720 eurot. Rohuste ütles, et mingit eesmärki nad endale seadnud ei ole, iga inimene annetab nii palju, kui saab, ja iga annetus on oluline. Võrdluseks tõi ta välja, et eelmise aasta sama keerulises olukorras kogusid Rapla ringkonna naiskodukaitsjad 1001 eurot, nii et praegune tulemus on juba märkimisväärselt hea.

„Olen väga tänulik, et leitakse sellisel natuke keerulisemal ajal võimalus heategu teha ja annetada „Anname au“ kampaaniasse. Täname kõiki annetajaid, teie panus on väga-väga oluline!“ on Rohuste tänulik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare