1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMaakonna neljas gümnaasiumis tegi eesti keele eksamit 166 õpilast

Maakonna neljas gümnaasiumis tegi eesti keele eksamit 166 õpilast

Esmaspäeval, 19. aprillil sooritasid abituriendid Eesti keele riigieksamit. Kuna gümnaasiumi lõpetamine on sel aastal seotud lahti eksamite sooritamisest, oli ka eesti keele riigieksam gümnaasiumilõpetajatele vabatahtlik. Raplamaa näite põhjal saab öelda, et valdav osa abiturientidest siiski otsustas eksami tegemise kasuks.

Maakonna suurimas keskkoolis Rapla gümnaasiumis sooritas eesti keele riigieksami 85 õpilast ning loobujaid oli neli. Lisaks sooritas seal eksami kolm inimest, kes olid keskkooli lõpetanud juba varem. Kehtna kutsehariduskeskusest oli end eksamile kirja pannud kolm õpilast, kuid kohal oli neist üksainus. Tema tegi eksami Raplas.

Märjamaa gümnaasiumis sooritas esmaspäeval riigieksami 29 õpilast. Algul pidi neid olema 30, kuid üks õpilane andis positiivse koroonaproovi ning seetõttu ta esmaspäeval seda teha ei saanud. Märjamaa gümnaasiumi direktor Kalle Uusmaa ütles, et temal avaneb võimalus seda teha siis, kui toimub lisaeksam. Eksami sooritamisest loobus üks Märjamaa gümnaasiumi õpilane.

Kohila gümnaasiumis tegi eksamit 37 õpilast ning loobujaid ei olnud. Sarnaselt Märjamaaga sooritab ka Kohilas üks õpilane lisaeksami. Kooli direktor Kirsti Solvak ütles, et kõigi abiturientide koroonatestid olid negatiivsed. Enim eksamist loobujaid oli Rapla täiskasvanute gümnaasiumis. Seal on kokku 51 abiturienti, kellest eesti keele riigieksamil osales 11 ning loobujaid oli 40.

Seega saab öelda, et esmaspäeval tegi Rapla maakonnas eesti keele riigieksamit 163 abiturienti, kellele lisandusid kolm varem kooli lõpetanut ehk siis kokku 166 inimest. Kogu Eestis oli eksamile registreerunud 7161 abiturienti. Eesti keele riigieksamil tuli abiturientidel lahendada alustekstidel põhinevaid tekstimõistmis- ja kirjutamisülesandeid. Eksamitöös oli neli varianti ning eksaminand võis nende hulgast valida sobivaima. Eksami teises osas tuli kirjutada 400-sõnaline kirjand.

Haridus- ja noorteameti testide ja hindamise osakonna juht Aimi Püüa ütles intervjuus ERR-ile, et tund aega pärast eksamiaja kukkumist ehk kell viis õhtul polnud teatatud ühestki suuremast vahejuhtumist. Riigieksamite tulemused avalikustatakse 18. juunil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare