3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportNõlvak ja Tiisaar teenisid Mehhiko turniiril 17. koha

Nõlvak ja Tiisaar teenisid Mehhiko turniiril 17. koha

Rapla külje alt Kabalast pärit rannavõrkpallur Mart Tiisaar osales koos tiimikaaslase Kusti Nõlvakuga Mehhikos Cancunis toimunud maailmakarikaetapil. Tegemist oli tugevuselt nelja tärni võistlusega. Esmalt läbiti edukalt kvalifikatsioon, seejärel jõuti alagrupiturniirile, millest pääseti samuti edukalt läbi. Sealt edasi tuli aga esimeses ringis tunnistada venelaste Ilja Lešukovi ja Konstantin Semenjovi paremust.

Sealjuures võib märkida, et Lešukov ja Semenjov on eestlase Rivo Vesiku hoolealused. Kokkuvõttes said Tiisaar ja Nõlvak Mehhikos tubli 17. koha.

Alagrupiturniiril kuulusid Nõlvak – Tiisar H-alagruppi koos Mehhiko paariga Josue Gaxiola – Jose Rubio, hollandlaste Alexander Brouweri – Robert Meeuwseni ning šveitslaste Marco Krattigeri – Florian Breeriga. Avamängus olid Eesti duo vastaseks hollandlased ja see mäng lõppes Brouweri – Meeuwseni 2:0 (21:15, 21:17) võiduga. Edasipääsu otsustanud alagrupimängus alistasid eestlased kindlalt 2:0 (21:11, 21:11) mehhiklased Gaxiola – Rubio ja pääsesid seega järgmisse ringi. Venemaa duo Ilja Lešukov ja Konstantin Semenjov võitsid eestlasi 2:0 (21:13, 21:17).

Mart Tiisaar ütles, et heal päeval oleksid viimased vastased võinud olla jõukohased. “Viimase mängu vastased kindlasti lootusetult tugevad ei olnud. Nad õnnestusid servil vastutuult hoopis paremini kui meie ja sealt see suurem osa vahest sisse tuli. Ei ütleks, et kõik maailma imed peaks kokku langema, et meil nende vastu võimalus oleks. Natuke peame korrigeerima oma mängu ja ehk ka rohkem riske võtma,” rääkis Tiisaar.

17. kohaga oli ta rahul, öeldes, et sellisel tasemel, kus on kogu maailma paremik kohal, ei olegi nad siiani paremat tulemust saavutanud. Kordaminekuks võib kindlasti lugeda juba seda, et nii kõrgetasemelisel turniiril jõuti 24 tugevama sekka.

Nõlvak ja Tiisaar jäävad praegu veel Mehhikosse, sest sealsamas ootab ees ka järgmine turniir. Sealt edasi toimub mai alguses Tokyo olümpiamängude kontinentaalkarikasarja kvalifikatsiooniturniiri teise ringi turniir. Eesti kuulub A-alagruppi koos Läti, Itaalia, Venemaa, Türgi, Leedu, Sloveenia ja Inglismaaga. Turniir toimub 6.-9. maini Türgis Izmiris. “Kuid fookus on ikka praegu Mehhikos, sest hetkel oleme ju siin. Türgis on plaan kindlasti jõuda finaalringi,” sõnas Tiisaar.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare