TarbijaRetsept: Banaanikeeks

Retsept: Banaanikeeks

Igasugune leibade ja kรผpsetiste tegemine muutus just eelmine aasta vรคga populaarseks, nii et miks mitte proovida tavapรคraste kรผpsetiste kรตrval midagi natuke teistsugust ehk banaanikeeksi. Kรตige paremini sobivad selle tegemiseks vรคga kรผpsed banaanid. Mida kรผpsem banaan, seda magusam see on ja seda vรคhem suhkrut vรตib taignasse panna, nii et etteantud suhkrukogust vรตib vรคhendada.

Keeksi tegemine pole รผldse keeruline ja maitse on nii hea, et see kaob nagu soe sai. Eriti hea minu arust ongi see keeks soojana. Kui suhkruga รผlepakutud pole, on see just parajalt magus ja lisatud pรคhklid lisavad krรตmpsuvust. Kellele nisujahu ei sobi, saab selle gluteenivaba variandiga asendada, ka nii tuleb keeks vรคga hea.

Retsept ise pรคrineb Instagramist, OM Catering lehelt.

Reklaam:

Vaja lรคheb: 4 banaani, 2 muna, 200 g jahu, 100 g toasooja vรตid, 1 tl kรผpsetuspulbrit, 170 g pruuni suhkrut, 100 g tumedat ลกokolaadi, 2 tl kaneeli, soovi korral 140 g kreeka pรคhkleid.

Tee nii: Pane 3 banaani kaussi (รผks jรคta pรคrastiseks) ja suru kahvliga katki. Lisa kuivained, muna ja vรตi purustatud banaani juurde ja sega. Tรผkelda ลกokolaad (ja pรคhklid), lisa taignasegule ning sega รผhtlaseks massiks.

Vรตta leivavorm ja mรครคri kรตik kรผljed vรตiga kokku. Vรตta kรตrvalejรคetud banaan ja lรตika pikuti pooleks. Kalla taignasegu leivavormi. Kaunista banaani ja soovi korral pรคhklitega. Pane vorm ahju ja kรผpseta 175 kraadi juures 45-55 minutit. Proovi pรคrast 45 minuti mรถรถdumist tikuga, kas keeks on keskelt kรผps.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare