-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Banaanikeeks

Retsept: Banaanikeeks

Igasugune leibade ja küpsetiste tegemine muutus just eelmine aasta väga populaarseks, nii et miks mitte proovida tavapäraste küpsetiste kõrval midagi natuke teistsugust ehk banaanikeeksi. Kõige paremini sobivad selle tegemiseks väga küpsed banaanid. Mida küpsem banaan, seda magusam see on ja seda vähem suhkrut võib taignasse panna, nii et etteantud suhkrukogust võib vähendada.

Keeksi tegemine pole üldse keeruline ja maitse on nii hea, et see kaob nagu soe sai. Eriti hea minu arust ongi see keeks soojana. Kui suhkruga ülepakutud pole, on see just parajalt magus ja lisatud pähklid lisavad krõmpsuvust. Kellele nisujahu ei sobi, saab selle gluteenivaba variandiga asendada, ka nii tuleb keeks väga hea.

Retsept ise pärineb Instagramist, OM Catering lehelt.

Vaja läheb: 4 banaani, 2 muna, 200 g jahu, 100 g toasooja võid, 1 tl küpsetuspulbrit, 170 g pruuni suhkrut, 100 g tumedat šokolaadi, 2 tl kaneeli, soovi korral 140 g kreeka pähkleid.

Tee nii: Pane 3 banaani kaussi (üks jäta pärastiseks) ja suru kahvliga katki. Lisa kuivained, muna ja või purustatud banaani juurde ja sega. Tükelda šokolaad (ja pähklid), lisa taignasegule ning sega ühtlaseks massiks.

Võta leivavorm ja määri kõik küljed võiga kokku. Võta kõrvalejäetud banaan ja lõika pikuti pooleks. Kalla taignasegu leivavormi. Kaunista banaani ja soovi korral pähklitega. Pane vorm ahju ja küpseta 175 kraadi juures 45-55 minutit. Proovi pärast 45 minuti möödumist tikuga, kas keeks on keskelt küps.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare