20-punktiline võit Tartu üle tõi seeria tagasi Raplasse

0
160

Kui Avis Utilitas Raplal on selg vastu seina, siis nad võitlevad nagu lõvid. Seda tõestas meeskond reede, 23. aprilli õhtul kui Tartu Ülikool Maks & Mooritsa üle võeti ilus võit tulemusega 74:54. See tähendab, et veerandfinaalseeria jätkub laupäeval, 24. aprillil Raplas Sadolin spordihoones. Siis selgub kumb meeskond pääseb poolfinaali.

Paf Korvpalli Meistriliiga play-off-id on Rapla korvpallifänni jaoks iga kevade kõige põnevam ja pingelisem aeg. Kui Rapla oleks reede õhtul Tartule kaotanud, olekski hooaeg läbi olnud. Aga nüüd läheb see edasi. Suur pluss Rapla jaoks oli see, et vigastuspausilt oli tagasi Brandon Childress.

Esimene veerandaeg algaski Childressi ilusa kolmepunktiviskega, aga edasi tulid punktid mõlemale poole visalt. Mängu algus oligi korvidevaene ning teisele veerandajale mindi vastu Tartu 13:12 eduseisus.

Seejärel tegi Rapla 7:0 vahespurdi ja haaras kerge initsiatiivi, kuid Tartu jõudis tagasi viigini seisul 25:25. Siis pani Rapla järgmise käigu sisse ja kasvatas vahe kümne punkti peale. Pikemale puhkepausile mindi külalismeeskonna 36:26 eduseisus.

Kolmandal veerandaja sai paremini minema Tartu. Rapla oli tõelistes raskustes ning mäng jõudis viigini seisul 40:40. Kümne-punktiline edu oli sulanud nulli. Tartu ette siiski ei pääsenud. Otsustavale kümnele minutile mindi vastu Rapla eduseisus 49:42.

Nagu arvata võis kujunes neljas veerandaeg närviliseks. Mängus oli palju. Rapla sai uuesti kümnega ette 59:49 ja siis enam Tartul vastust ei olnud. Rapla läks oma teed ja võttis igati teenitud ja väärtusliku võidu 74:54.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Al-Wajid Aminu, Roberts Freimanis, Brandon Childress, Tom Kaldre, Sven Kaldre
Tartu Ülikool Maks & Moorits: Charles Barton, Sverre Aav, Hendrik Eelmäe, Robin Kivi, Emmanuel Wembi

Brandon Childress oli resultatiivseim mängija visates 21 punkti. Roberts Freimanis lisas 12 punkti. Shaquille Doorson küll kätt valgeks ei saanud, kuid võttis 7 lauapalli ja blokeeris 3 viset. Tartu poolelt oli resultatiivseim Hendrik Eelmäe 14 punktiga.

Seega selgub edasipääseja laupäeva õhtul Sadolin spordihoones. Pall pannakse mängu kell 19:00. Pealtvaatajaid saali jätkuvalt ei jubata. Poolfinaalis ootab edasipääsejat ees vastasseis Pärnu Sadamaga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare