14.9 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
SportKaks järjestikust õhtut, kaks võitu – poolfinaali läheb Rapla

Kaks järjestikust õhtut, kaks võitu – poolfinaali läheb Rapla

Avis Utilitas Rapla sai teise järjestikuse võidu Tartu Ülikool Maks & Mooritsa üle ning teenis seega koha Paf Korvpalli Meistriliiga poolfinaalis. Laupäeva, 24. aprilli õhtul Sadolin spordihoones peetud otsustavas kohtumise võitis Rapla suurelt 83:55. Nüüd ootab ees poolfinaalseeria Pärnu Sadama vastu.

Veerandfinaalseeria esimeses mängus Tartu Ülikoolilt saadud kaotus pani Raplale pinged peale. Edasi tuli võtta kaks järjestikust võitu, sest muidu oleks hooaeg läbi olnud. Vajalikud võidud võetigi. Nii reedeses kui laupäevases kohtumises andis palju juurde Brandon Childressi lisandumine koosseisu, kes vigastuse tõttu jättis esimese mängu vahele. Laupäeval tõi ta üleplatsimehena 20 punkti.

Esimese veerandaja järel oli Rapla 5-punktilises eduseisus 19:14. Sealjuures ei teinud Rapla mängijad esimese kümne minuti jooksul ainsatki isiklikku viga. Teisel veerandajal said paremini minema tartlased ja jõudsid ühe punkti kaugusele 24:23, kuid siis sai hoo üles ka Rapla. Sven Kaldre kaunis kolmene viis kodumeeskonna juhtima 36:26. See viis vahe esmakordselt kümne punkti peale. Esimese poolaja võitis Rapla 44:30.

Kolmanda veerandaja alguses ei suutnud Tartu nelja minutiga skoori teha ning Raplas kasvatas eduseisu veelgi. Peale Roberts Freimanise kolmepunktiviset oli Rapla eduseis 51:30. Nendel hetkedel hakkas vaikselt selgeks saama, et siit seeriast läheb poolfinaali just Rapla. Kolmanda veerandaja võitis kodumeeskond skooriga 61:45.

Neljandal veerandajal võitjas enam kahtlust ei tekkinud. Rapla mäng kulges sujuvalt ning punkte tuli aina juurde. Ilusaid kaugviskeid tabasid nii Saimon Sutt kui Markus Ruubel. Mänguminuteid teenisid kõik Rapla mängijad, teiste seas ka Kardo Kilk ja Erik Pärnapuu, kes eelmises kahes mängus väljakule ei pääsenud. Võit tuli veenvalt 83:55.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Al-Wajid Aminu, Roberts Freimanis, Brandon Childress, Tom Kaldre, Sven Kaldre
Tartu Ülikool Maks & Moorits: Charles Barton, Sverre Aav, Hendrik Eelmäe, Robin Kivi, Emmanuel Wembi

Lisaks Childressi kahekümnele punktile tõi Roberts Freimanis 15 ja Al-Wajid Aminu 12 punkti. Tartu Ülikooli poolelt viskasid Oilver Suurorg, Hendrik Eelmäe ja Tomas Balciunas kõik 10 punkti.

Mängujärgses intervjuus Delfi TV-le mõtiskles Rapla peatreener Toomas Annuk eelseisva seeria üle Pärnu Sadama vastu. “Rapla ja Pärnu seeriast tuleb selle kevade kõige põnevam vastasseis,” sõnas Annuk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare