-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportSven Kaldre: Soovime Pärnut võita ja pääseda finaali

Sven Kaldre: Soovime Pärnut võita ja pääseda finaali

Avis Utilitas Raplat ootab ees Paf korvpalli meistriliiga poolfinaalseeria Pärnu Sadama vastu. Teatavasti on tegemist raske vastasega, sest käesoleval hooajal ei ole Rapla suutnud neid veel võita. Meeskonna pikaaegseim mängija ja kindel raudvara Sven Kaldre ütles, et poolfinaalidele minnakse vastu kindla sooviga kindlustada seal koht finaalis. Selleks tuleb Pärnu alistada kolm korda, sest just nii mitme võiduni poolfinaalid kestavad.

Pärast pingelist seeriat Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vastu pikalt puhata ei saa. Esimene mäng Pärnu vastu on juba neljapäeval, 29. aprillil Sadolini spordihoones. Koroonaviiruse levikust tulenevate piirangute tõttu pealtvaatajaid jätkuvalt saali ei lubata.

Küsimustele vastab Sven Kaldre.

Kas pärast kaotust seeria esimeses mängus Tartu vastu tuli ka väike hirm sisse, sest seeria kestis teatavasti kahe võiduni?

Natuke harjumatu oli tõesti, et kahe võidu järel oligi seeria läbi, sest tavaliselt oleme mänginud kolme võiduni. Mingit tohutut värinat sees ei olnud, sest me oleme ka varem selles seisus olnud. Mitmete mängijate jaoks oli see esimene play-off mäng üldse ja võib-olla nendel oli väike värin sees. Kui me olime juba teisel mängul Tartus, läks see kiiresti üle.

Sa juba viitasid, et Rapla on sarnases seisus olnud varemgi. Minul tekkis paralleel 2018. aasta kevadega, kui te mängisite veerandfinaalis Tallinna Kalev/TLÜ vastu ja jäite kaotusseisu 0:2. Sina olid ka toona meeskonnas. Kas sinul tekkis ka võrdlusmoment selle seeriaga?

Jah, just seda ma silmas pidasingi. Seal olime veel kolmanda mängu viimasel veerandajal viie punktiga kaotamas ja tulime ikkagi välja. Siis oli selg ikka nii palju vastu seina kui vähegi olla sai, aga mingi krõks käis läbi ja võitsime kolm mängu järjest. Viimased kaks ikka päris veenvalt. Kindlasti tuli see kogemus meile ka nüüd kasuks.

Kui palju andis meeskonnale juurde Brandon Childressi lisandumine seeria teiseks mänguks?

Väga palju. Ta on meiega olnud nüüd juba kolm-neli kuud ja terve selle aja oleme mänginud sellist joonist, kus temal on olnud väga oluline roll.

Kui raske on mängija jaoks see, kui kohtumised toimuvad kaks päeva järjest? Sellises olukorras olite Riias ja nüüd veerandfinaalseerias uuesti.

See on huvitav olukord tõesti. Kui ma mängisin U18 ja U20 koondises, tuli seda pidevalt ette. Et selles olukorras toime tulla, on vaja nii vaimujõudu kui ka füüsilist jõudu. Taastumine on samamoodi oluline. Kui mõelda Riia mängude peale, olid need hooaja tähtsaimad mängud ja ma ütleksin, et seal me õnnestusime. Võib-olla see mõjutaski Tartuga mängitud seeria esimest kohtumist, sest pärast Riiat tuli pingelangus. Esimesest mängust saimegi kaotusega sahmaka kätte. Pärast seda oli vaja ühte õnnestumist, et oma mäng jälle käima saada.

Kui tead, et hooaja lõpp on ühe kaotuse kaugusel, kas see sunnib rohkem pingutama?

Play-off on selline aeg, et seal ei saa üheski mängus midagi tagasi hoida. Ei ütleks, et minu kaitsemäng või visketabavus oluliselt paranevad, kui me sellises olukorras oleme. Need asjad peavad toimima kogu aeg. Ei ütleks, et mingid supervõimed välja tulevad, kui kaotusseisus oleme.

Nüüd ootab ees poolfinaalseeria Pärnu Sadama vastu, mis mängitakse kolme võiduni. Käesoleval hooajal on Rapla Pärnule ainult kaotanud. Kui sa vaatad nendele kohtumistele tagasi, kas Pärnu on olnud lootusetult tugev vastane või on heal päeval võimalik neid võita?

Kindlasti ei ole nad meie jaoks lootusetult tugev vastane. Me ei pea isegi päris ideaalset mängu tegema, et neid võita. Kõik omavahelised mängud on meil olnud seotud mingisuguste komplikatsioonidega. Kindlasti oleme võimelised neid võitma ja selleks ei pea isegi supermängu näitama.

Mis eesmärgiga Avis Utilitas Rapla poolfinaalile vastu läheb?

Et võita ja pääseda finaali. See võib tulla ükskõik mis tulemusega, kas 3:0, 3:1 või 3:2, aga sellest paarist tahame me kindlasti edasi minna.

Terve käimasolev hooaeg on mängitud nii, et pealtvaatajaid ei ole saali lubatud. Ütle, kas sa oled sellega ära harjunud või tundub olukord jätkuvalt võõras?

Võõras tundub siis, kui mäng veel ei käi. Aga kui pall juba mängu pannakse, oled juba omas dimensioonis. Hea on see, et tribüünidel on plakatid tuttavate nägudega ja need annavad jõudu juurde.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare