18.3 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
SportRapla kaotas kolmanda mängu järjest, pronksiseerias on vastaseks Rakvere Tarvas

Rapla kaotas kolmanda mängu järjest, pronksiseerias on vastaseks Rakvere Tarvas

Paf Korvpalli Meistriliiga poolfinaalseeria Pärnu Sadama ja Avis Utilitas Rapla vahel jõudis lõpule teisipäeval, 4. mail. Pärnu võitis kolmanda mängu järjest ning tagas seega koha finaalseerias BC Kalev/Cramo vastu. Teisipäevased võidunumbrid olid Pärnu poolt vaadates 67:60. See tähendab, et nüüd peab Rapla valmistuma pronksiseeriaks Rakvere Tarvase vastu.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Roberts Freimanis, Brandon Childress, Tom Kaldre, Saimon Sutt, Al-Wajid Aminu
Pärnu Sadam: Edon Maxhuni, Märt Rosenthal, Mihkel Kirves, Robert Valge, Kristjan Kangur

Mäng algas Avis Utilitas Raplale erakordselt edukalt. Kui mängitud oli poolteist minutit oli seis 8:0 Rapla kasuks ning Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula oli sunnitud võtma minutilise mõttepausi. Esimesel veerandajal oli Rapla tõelises sõiduvees võttes juhtohjad skooriga 21:16. Edu oleks võinud olla kolme punkti võrra suuremgi, kuid Pärnu tagamängija Märt Rosenthal tabas veerandaja lõpusekundil kolmepunktiviske oma väljakupoolelt.

Teisel veerandajal oli Pärnu hoopis ohtlikum. Rapla hoidis küll pidevalt eduseisu, kuid liiga kaugele Pärnu neid ei lubanud. Avis Utilitas Rapla võitis esimese poolaja 36:32.

Esimest korda pääses Pärnu juhtima seisul 40:39, kui pealtpanekuga hiilgas Lauris Blaus. Kolmandal veerandajal hakkas Pärnu vaikselt ent kindlalt oma mängu leidma. Pärnu mängujuht Edon Maxhuni esimesel poolajal ühtegi korvi ei visanud, kuid kolmandal veerandajal sai kirja kaheksa punkti. Otsustavale kümnele minutile mindi vastu Pärnu eduseisus 47:45.

Neljanda veerandaja alguses tabas Raplat valus hoop, kui vigastuse tõttu pidi pingile istuma Brandon Childress. Vaatamata sellele taastas Rapla kiiresti eduseisu minnes juhtima 53:47. Childress tuli seejärel küll tagasi väljakule ent Pärnu läks taas juhtima. Neli minutit enne mängu lõppu oli Pärnu edu 59:57. Viimaseks minutiks langes vigadega välja veel Tom Kaldre. Pärnu hoidis eduseisu ning Rapla püüdis olukorda kuidagi vigadega päästa, kuid kahjuks see ei õnnestunud. Pärnu võidunumbrid olid lõpuks 67:60.

Võitjate resultatiivseim oli Edon Maxhuni 14 punktiga. Robert Valge ja Lauris Jaunzems toetasid mõlemad kümne punktiga. Mihkel Kirves noppis üheksa lauapalli. Rapla poolelt viskas Brandon Childress 13, Tom Kaldre 11 ja Saimon Sutt 10 punkti. Roberts Freimanis võttis 13 lauapalli.

See tähendab, et Pärnu Sadam liigub Paf Korvpalli Meistriliiga finaali ning Raplat ootab ees pronksiseeria, kus minnakse vastamisi Rakvere Tarvasega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare