9.9 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
SportSelveri suurjooks lükkub septembrisse

Selveri suurjooks lükkub septembrisse

Esialgu 30. mail toimuma pidanud Rapla Selveri suurjooks lükkus kolm ja pool kuud edasi. Uueks kuupäevaks kinnitasid korraldajad laupäeva, 18. septembri.

Korraldajad selgitasid, et võistlus lükkub edasi avalikele üritustele kehtivate piirangute tõttu. See tähendab, et Rapla Selveri suurjooks toimub septembris teist aastat järjest. Selle võistluse tavapärane koht Eesti jooksude kalendris on olnud mai lõpus või juuni alguses.

Peakorraldaja Donatas Narmont ütles, et teist aastat järjest jooksu edasilükkamine oli korraldajatele raske otsus. Pidevalt jälgiti koroonaviiruse ning sellest tulenevate piirangute kulgu. Otsus võistlus edasi lükata võeti vastu sisuliselt viimasel minutil olukorras, kus esialgu välja reklaamitud kuupäevani jäi vähem kui kuu aega.

“Nii suure mastaabiga üritust ei ole võimalik praegu korraldada. Positiivne on see, et osalejad saavad suve jooksul trenni teha,” rääkis Narmont. Ühtlasi avaldas ta lootust, et tulevikus hakkab Selveri suurjooks toimuma ikkagi mai lõpus või juuni alguses, nagu see tavapäraselt on olnud.

Tänavu toimub võistlus juba üheksandat korda ning järgmisel aastal on oodata juubelit. Selleks on korraldajatel paigas ka suuremad plaanid. Narmont ütles, et 2022. aastal soovitakse Selveri suurjooksu raames läbi viia maraton. Kuigi tänavune võistluse kuupäev on muutunud, jääb võistluskava samaks. Võisteldakse Harvikeri poolmaratonis, Atla 10 kilomeetri jooksus ning 5 kilomeetri jooksus. Lisaks on uuendusena sel aastal kavas Hepa 5 kilomeetri noortejooks kuni 26-aastastele jooksusõpradele. Samuti on traditsiooniline Mamma lastejooks.

“Proovime korraldajatena leida antud olukorrast ka positiivset ning innustame inimesi kogu suve sporti tegema ja Rapla jooksuks valmistuma. Eelmisel aastal tegime sarnase vangerduse, õnneks enamikule osalejatest sellest probleemi ei tekkinud,“ sõnas Donatas Narmont. „Nautigem kevadet ja suve ning valmistuge sügiseseks Rapla Selveri suurjooksuks!”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare