Aiatรถรถd kutsuvad รตue ja รผha rohkem on vรตimalik kusagil kรคia, nii et aega kodus kokkamiseks jรครคb aina vรคhemaks. Kuni oma (vรตi vanaema) aiast igasugust head ja rohelist hakkab tulema, vรตiks proovida mรตnd pirukat, nรคiteks รผsna kiiresti ja kergesti valmivat suitsukana-kodujuustu pirukat. Originaalis on piruka asemel kasutatud sรตna quiche, kuid ma eelistan ikka eestikeelset sรตna. Quiche, muide, on ingliskeelne sรตna tรคhistamaks prantsuse kรผpsetist, mis koosneb soolase kreemi ja juustu, liha, mereandide vรตi kรถรถgivilja tรผkkidega tรคidetud saiakoorikust.
Selliste pirukate puhul ei saa kuidagi eksida, sest need lihtsalt tulevad head ja on ka mรตnusalt toitvad. Retsept pรคrineb Silja Luide blogist www.siljafoodparis.blogspot.com
Vaja lรคheb: pรตhja jaoks 2,5 dl riisi- vรตi nisujahu, 75 g vรตid, 1 dl kodujuustu, 0,5 tl soola; tรคidise jaoks 3 muna, 250 g kodujuustu, 200 g suitsukana, 2 spl magusat tลกillikastet, 50-100 g riivitud juustu, hakitud tilli v tรผรผmianilehti
Tee nii: nรคpi omavahel segamini pรตhja koostisosad, tee nendest pall ja keera kilesse. Pane tainas vรคhemalt pooleks tunniks kรผlmkappi. Kรผlmast vรตttes suru taigen ettevalmistatud 24 cm lahtikรคiva koogivormi pรตhja ja servadele. Torka pรตhi tihedalt kahvliga lรคbi ja kรผpseta seda 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Tรผkelda kana ja sega omavahel kรตik tรคidiseained. Vala segu eelkรผpsetatud pรตhjale ja kรผpseta veel 25-30 minutit. Pirukas on kรตige parem soojalt.




