4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaSuitsukana-kodujuustu pirukas

Suitsukana-kodujuustu pirukas

Aiatööd kutsuvad õue ja üha rohkem on võimalik kusagil käia, nii et aega kodus kokkamiseks jääb aina vähemaks. Kuni oma (või vanaema) aiast igasugust head ja rohelist hakkab tulema, võiks proovida mõnd pirukat, näiteks üsna kiiresti ja kergesti valmivat suitsukana-kodujuustu pirukat. Originaalis on piruka asemel kasutatud sõna quiche, kuid ma eelistan ikka eestikeelset sõna. Quiche, muide, on ingliskeelne sõna tähistamaks prantsuse küpsetist, mis koosneb soolase kreemi ja juustu, liha, mereandide või köögivilja tükkidega täidetud saiakoorikust.

Selliste pirukate puhul ei saa kuidagi eksida, sest need lihtsalt tulevad head ja on ka mõnusalt toitvad. Retsept pärineb Silja Luide blogist www.siljafoodparis.blogspot.com

Vaja läheb: põhja jaoks 2,5 dl riisi- või nisujahu, 75 g võid, 1 dl kodujuustu, 0,5 tl soola; täidise jaoks 3 muna, 250 g kodujuustu, 200 g suitsukana, 2 spl magusat tšillikastet, 50-100 g riivitud juustu, hakitud tilli v tüümianilehti

Tee nii: näpi omavahel segamini põhja koostisosad, tee nendest pall ja keera kilesse. Pane tainas vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Külmast võttes suru taigen ettevalmistatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele. Torka põhi tihedalt kahvliga läbi ja küpseta seda 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Tükelda kana ja sega omavahel kõik täidiseained. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 25-30 minutit. Pirukas on kõige parem soojalt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare