15.5 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
SportPeeter Pruus teeb Tokyos olümpiadebüüdi

Peeter Pruus teeb Tokyos olümpiadebüüdi

Eesoleval suvel osaleb Tokyo olümpiamängudel kolm Eesti ratturit. Kõige viimasena sai koha koondises Raplast sirgunud rattur Peeter Pruus. Esinumbrina kuulub koosseisu eelmise olümpia grupisõidu üheksas mees Tanel Kangert. Pärast seda, kui Rein Taaramäe otsustas oma kohast loobuda, arvati koondisse 31-aastane Peeter Pruus, kes teeb Tokyos olümpiadebüüdi.

Sellest võimalusest, et võistelda olümpiamängudel rääkis Pruus Raplamaa Sõnumitele antud intervjuus, mis ilmus 17. märtsil. Toona ei olnud see küll veel 100 protsenti kindel, kuid võimalus oli õhus. Nüüd sai selgeks, et 2019. aastal Raplamaa parimaks meessportlaseks nimetatud Peeter Pruus saab võimaluse oma oskused Tokyo olümpial proovile panna.

Ta kuulub Itaalias tegutsevasse Torpado-Südtiroli meeskonda. Viimastel aastatel on ta keskendunud peamiselt maastikurattasõidule, kuid pole unarusse jätnud ka maanteesõitu. Tokyos võistleb ta just maanteesõidus.

“Olümpia on kindlasti iga ratturi jaoks väga eriline sündmus, on suur au seal oma riiki seal esindada. Kogu see melu ja kogemus motiveerib suurel määral. Minu jaoks on see suur üllatus ja suur au, et sinna sain,” ütles Pruus intervjuus ERR-ile.

Lisaks Kangertile ja Pruusile saavad eestlased Tokyo maanteesõidus kaasa elada ka Janika Lõivule.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare