14.9 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
SportAvis Utilitas Rapla alustas pronksiseeriat kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas pronksiseeriat kaotusega

Reedel, 7. mail saabus Rapla korvpallifännidele kaks halba uudist. Kõigepealt teatas korvpallikool hommikul, et mängujuht Brandon Childressi hooaeg on läbi. Seejärel sai õhtul alguse Paf Korvpalli Meistriliiga pronksiseeria Avis Utilitas Rapla ja Rakvere Tarvase vahel. Sadolin spordihoones peetud mängu võitis Tarvas 77:73.

Küll aga oli selles päevas ka üks positiivne uudis. Nimelt see, et meeskonna juures oli tagasi teine mängujuht Gregor Ilves, kes siiamaani oli ajateenistuses. Kuigi Rapla jäi seerias kaotusseisu, siis aega paranduste tegemiseks veel on. Pronksmedalid riputatakse kaela meeskonnale, kes esimesena võidab kolm mängu.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Sven Kaldre, Al-Wajid Aminu, Roberts Freimanis,
Saimon Sutt
Rakvere Tarvas: Egert Haller, Devin Lee Harris, Tormi Niits, Kristaps Gluditis,
Riley Callahan Hayes

Mängu alguses Brandon Childressi puudumist väga märgata ei olnudki. Rapla läks kiiresti 14:4 juhtima ning hoidis eduseisu esimese veerandaja lõpuni kuigi pisut see vähenes. Esimese kümne minuti järel oli Rapla eduseis 20:15.

Teisel veerandajal jõudis Rakvere viigini ja läks ka juhtima. Jätkus punkt-punkti mäng. Kumbki meeskond veenvat eduseisu ei saavutanud ning esimene poolaeg lõpetati seisul 41:36 Rapla kasuks. Sealjuures tabas Sven Kaldre viimasel sekundil kauni kolmepunktiviske.

Kolmas veerandaeg algas kehvasti. Tarvas tegi kiire vahespurdi 11:2 ning läks seitsme punktiga juhtima. Seejärel oli Rapla peatreener Toomas Annuk sunnitud võtma minutilise mõttepausi. Kolmas veerandaeg kuuluski Tarvasele. Enne viimast kümmet minutit oli nende edu 61:53.

Mängu lõpp kujunes pingeliseks. Rapla jõudis korra küll ühe punkti kaugusele 72:71, kuid enamaks jõudu ei olnud. Rakvere hoidis pidevalt kerget eduseisu ning seda suudeti hoida mängu lõpuni. Kuigi viimasel minutil pääses Rapla rünnakule olles vaid 2-punktilises kaotusseisus, siis seda rünnakut resultatiivselt lõpetada ei suudetud. Lõpusireerni kõlades olid Rakvere võidunumbrid 77:73.

Võitjate poolel tegi hiilgava mängu Kristaps Gluditis, kes viskas 29 punkti. Tormi Niits toetas oma meeskonda 15 punktiga. Rapla resultatiivseim oli Saimon Sutt 16 punktiga. Tubli panuse andsid ka vennad Kaldred – Sveni kontosse kogunes mängu lõpuks 15 ning Tomil 14 punkti.

Põhiturniiri käigus kohtusid Rapla ja Rakvere kuuel korral ning nendest neljal väljus võitjana Rapla. Pronksiseeria järgmine mäng peetakse pühapäeval, 9. mail Rakveres.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare