3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla ladus järjest kolmeseid ning viigistas pronksiseeria 1:1

Avis Utilitas Rapla ladus järjest kolmeseid ning viigistas pronksiseeria 1:1

Pühapäeval, 9. mail jätkus Paf Korvpalli Meistriliiga pronksiseeria Avis Utilitas Rapla ja Rakvere Tarvase vahel teise kohtumisega. Esimese mängu oli võitnud Tarvas nelja punktiga, kuid seekord Rapla Rakverele võimalust ei jätnud. Võit võeti veenva 17-punktilise ülekaaluga ning sealjuures tabas Rapla 14 kolmepunktiviset. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo Rapla võitu 90:73.

Võit tuli Raplale igati õigel ajal, sest selleks hetkeks oldi play-off’ides kaotatud neli mängu järjest. Kolm neist Pärnu Sadama ning üks Rakvere Tarvase vastu. Pronksiseeria kestab kolme võiduni ning järgmine mäng toimub teisipäeva, 11. mai õhtul. Kui pühapäevane kohtumine peeti Rakveres, siis teisipäeval naaseb seeria Raplasse Sadolin spordihoonesse.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Sven Kaldre, Shaquille Doorson, Roberts Freimanis,
Saimon Sutt
Rakvere Tarvas: Egert Haller, Devin Lee Harris, Tormi Niits, Kristaps Gluditis,
Riley Callahan Hayes

Mängu algus kulges võitluslikult ja esimesel veerandajal said eduseisu nautida mõlemad meeskonnad. Lõpusekundid kaldusid siiski Tarvase kasuks, kes läks lühikesele pausile 18:17 eduseisus.

Edasi hoidis Rakvere küll kerget initsiatiivi, kuid Rapla ei lubanud neid kordagi liiga kaugele. Seisul 33:31 läks Rapla ka juhtima ning hoidis juhtohjad enda käes kuni poolaja lõpuni. Teisele poolajale mindi vastu Rapla eduseisus 35:34.

Teine poolaeg algas tõelise kolmepunktivisete sajuga kui mõlemad meeskonnad tabasid neid esimese viie minuti jooksul neli. Seis oli seejärel 50:50. Nagu kolmestest oleks sel hetkel veel vähe olnud ladus Sven Kaldre järjest neid veel kolm tükki juurde viies Rapla juhtima 59:52. Kolmas veerandaeg kuulus igal juhul Raplale, kes läks viimasele kümnele minutile vastu eduseisus 66:57. Kui Avis Utilitas Rapla viskas esimese poolajaga 35 punkti, siis ainuüksi kolmandal veerandajal saadi kirja 31 punkti.

Viimasel kümnel minutil õhkus Rapla mängust enesekindlust ja julgust. Kauneid kaugviskeid tabasid nii Gregor Ilves kui Sven Kaldre. Võib öelda, et Rapla võit oli juba kaks minutit ette lõpuvilet kindel. Nii lubas peatreener Toomas Annuk väljakule ka Erik Pärnapuu ja Markus Ruubeli, kes muidu väga palju mänguminuteid ei teeni. Rapla võidunumbrid olid lõpuks 90:73.

Võitjate resultatiivseim oli Al-Wajid Aminu, kes viskas 21 punkti. Tom Kaldre lisas 16, Saimon Sutt 13 ja Sven Kaldre 12 punkti. Sealjuures tulid kõik Sven Kaldre punktid kolmepunktivisetest. Rakvere poolelt tõi Egert Haller 20 ning Tormi Niits 16 punkti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare