-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
SportPeeter Pruus teeb Tokyos olümpiadebüüdi

Peeter Pruus teeb Tokyos olümpiadebüüdi

Raplast sirgunud maastikurattur Peeter Pruus sõidab tänavu oma esimestele olümpiamängudele Tokyos. Pruusil avanes selline võimalus pärast seda, kui Rein Taaramäe otsustas oma kohast loobuda.

31-aastase Pruusi tiimikaaslaseks saab Tokyos eelmise olümpia grupisõidu üheksas mees Tanel Kangert. Võimalusest võistelda olümpiamängudel rääkis Pruus juba Raplamaa Sõnumitele antud intervjuus, mis ilmus tänavu 17. märtsil. Toona ei olnud see küll veel sada protsenti kindel. Nüüd sai selgeks, et 2019. aastal Raplamaa parimaks meessportlaseks nimetatud Peeter Pruus saab võimaluse oma oskused Tokyo olümpial proovile panna.

Pruus kuulub Itaalias tegutsevasse Torpado-Südtiroli meeskonda. Viimastel aastatel on ta keskendunud peamiselt maastikurattasõidule, kuid pole unarusse jätnud ka maanteesõitu. Tokyos võistleb ta just maanteesõidus.

“Olümpia on kindlasti iga ratturi jaoks väga eriline sündmus, on suur au seal oma riiki esindada. Kogu see melu ja kogemus motiveerib suurel määral. Minu jaoks on see suur üllatus ja suur au, et sinna sain,” ütles Pruus.

Mis puudutab maantee- ja maastikurattasõidu erinevust, siis selle kohta ütles ta, et väga suurt vahet seal ei ole. “Suures plaanis on rattasõit üks ja sama. Treenin tihti ka maanteerattaga. Lihtsalt nüüd tuleb natukene tihedamini maanteerattal trenne teha. Suurem vahe on kiiruses. Maanteel peavad jalad veidi kiiremini ringi käima. Maastikul sõidetakse rohkem toore jõu ja madalamate jalapööretega,” rääkis Pruus.

Suuri muudatusi see tema käesoleva aasta plaanidesse ei too. Pruus selgitas: “Olümpiale pääsemine minu plaane suures plaanis ei muuda. Jään enda planeeritud kalendris vaid ühest maastikurattasõidust eemale.”

Lisaks Kangertile ja Pruusile saavad eestlased Tokyo maanteesõidus kaasa elada ka Janika Lõivule. Tokyo olümpiamängude avatseremoonia toimub reedel, 23. juulil. Maanteesõidud peetakse ära kohe esimestel päevadel – 24., 25. ja 28. juulil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare