6.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
SportVõitluslikus mängus jäi napilt peale Tarvas

Võitluslikus mängus jäi napilt peale Tarvas

Avis Utilitas Rapla pidi teisipäeva, 11. mai õhtul tunnistama pronksiseerias teistkordselt Rakvere Tarvase paremust. Seekord tulemusega 82:79. Selle võiduga läks Tarvas Paf Korvpalli Meistriliiga kolmanda koha seeriat juhtima 2:1. Pronksmedalid teenib meeskond, kes võidab kolm kohtumist.

Teisipäeva õhtune mäng toimus Sadolin Spordihoones, kuid koduseinad seekord Raplale piisavalt tugevaks toeks ei olnud. Tegemist oli võitlusliku play-off mänguga. Tegelikult võib öelda, et tegemist oli võrdsete heitlusega, mis leidis lõpplahenduse alles lõpusekunditel.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Sven Kaldre, Shaquille Doorson, Roberts Freimanis,
Saimon Sutt
Rakvere Tarvas: Egert Haller, Devin Lee Harris, Tormi Niits, Kristaps Gluditis,
Riley Callahan Hayes

Esimesel veerandajal tegi Rakvere sisse kuue punktilise eduseisu 23:17. Teine veerandaeg algas Raplale veel kehvemini. Esimese viie minutiga lasti külalismeeskonnal visata viis punkti ja minna juhtima 28:17. Seejärel oli Rapla peatreener Toomas Annuk sunnitud võtma minutilise pausi. Tundus, et sellel oli tugev mõju. Ülejäänud veerandaeg kuulus Raplale ning esimene poolaeg võideti tulemusega 40:34.

Kolmas veerandaeg algas tuliselt, kui Riley Callahan Hayes lõi Tom Kaldrel moka veriseks ning teenis ebasportliku vea. Küll aga suutis Rakvere peale seda oma mängu käima saada ja läks teisel poolajal esimest korda juhtima seisul 48:46. Otsustavale neljandale veerandajale mindi vastu viigiseisul 57:57.

Lõpuminutid kulgesid närviliselt. Kolm ja pool minutit enne lõppu tabas Sven Kaldre kaks kolmepunktiviset ja viis Rapla juhtima 71:67. Kodumeeskonnale emotsionaalse hetke rikkus Egert Haller, kes vastas täpselt samaga tabades kaks kolmepunktiviset. Lõpusireenini jäi sellel hetkel kaks minutit. Poolteist minutit hiljem tabas Haller uuesti kolmese ja tabloo näitas juba 79:71 Rakvere kasuks. Tundus, et siis oli mäng tehtud, kuid Kaldre ja Sutt suutsid mõlemad veel peale seda tabada kaugviske. Lõpuks olid Rakvere võidunumbrid 82:79.

Mängu resultatiivseim oli Egert Haller, kes viskas 26 punkti ning teda võib pidada kokkuvõttes ka mängu parimaks. Kokku tabas ta kuus kaugviset. Lisaks võttis ta viis lauapalli ja tegi kaks vaheltlõiget. 21 punkti tõi Tarvase kontosse Kristaps Gluditis. Avis Utilitas Rapla resultatiivseimad olid vennad Kaldred. Vanem vend Sven viskas 18 ja noorem vend Tom 13 punkti.

Pronksiseeria jätkub neljapäeva, 13. mai õhtul Rakveres. Kui seal suudab Tarvas võita, riputataksegi medalid neile kaela. Vastasel juhul toimub otsustav mäng reedel, 14. mail Raplas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare