11.4 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Lootus püsib. Avis Utilitas Rapla venitas pronksiseeria viienda mänguni.

Kui selg on vastu seina, oskab Avis Utilitas Rapla jõuvarud kokku võtta ja anda endast parima. Neljapäeva, 13. mai õhtul oleks allajäämine Rakvere Tarvasele tähendanud hooaja lõppu ning medalitest ilmajäämist. Ometi suutis võõrsil mänginud Rapla Tarvase alistada ning viia pronksiseeria otsustava viienda mänguni. Rapla võidunumbrid olid 74:71.

Võit ei tulnud kergelt. Kui mängu lõpuni jäi 11 sekundit oli seis 71:71 ning Rapla ründamas. Täiesti süütus olukorras tegi Saimon Sutt tagasimängu ning pall läks Tarvasele. Rapla peatreener Toomas Annuk võttis minutilise mõttepausi. Sellele järgnenud väljakuperemeeste rünnak õnneks vilja ei kandnud, sest Rapla tegi kaitses tugevat survet. Saimon Sutile tehti viskel viga ning ta sai oma varasema eksimuse heastada vabaviskejoonel tabades mõlemad visked. Kaks sekundit enne lõppu realiseeris ühe vabaviske veel Roberts Freimanis ning mäng oligi võidetud.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Sven Kaldre, Al-Wajid Aminu, Roberts Freimanis,
Saimon Sutt
Rakvere Tarvas: Egert Haller, Devin Lee Harris, Tormi Niits, Kristaps Gluditis,
Riley Callahan Hayes

Võrreldes kahe eelmise mänguda otsustas Toomas Annuk teha algviisikus ühe vangerduse. Shaquille Doorsoni asemel jooksis väljakule A-Wajid Aminu. Tarvase peatreener Juris Umbraško pani välja sama algviisiku, mis eelmisteski mängudes.

Avis Utilitas Rapla alustas kohtumist hoogsalt minnes 7:0 juhtima. Loetud minutid hiljem oli siiski seis juba viigiline 9:9. Võitlusliku mängu esimese veerandaja võitis Rapla 18:16. Viimasel sekundil tõi Rapla kontosse kaks punkti Sven Kaldre.

Sarnaselt esimese veerandaja algusele alustas Rapla ka teist veerandaega resultatiivselt. Eduseis kasvatati kaheksa punktini seisul 26:18. Siis võttis Tarvase peatreener Umbraško minutilise mõttepausi. Enne poolajasireeni näitas kindlamat mängu Rapla ning esimene poolaeg lõppes Rapla eduseisus 41:35.

Edasi suutis Rapla eduseisu hoida. Rakvere ei lasknud külalisi liiga kaugele, kuid viigini ka ei jõudnud. Kohe mängu alguses tegi jalale haiget Rakvere ääremängija Tormi Niits ning visuaalselt oli näha, et see tegi talle haiget terve mängu vältel. Otsustavale neljandale veerandajale läksid meeskonnad vastu seisul 59:52 Rapla kasuks.

Neljanda veerandaja esimestel minutitel tekkis tunne, et mäng hakkab Rapla poole kalduma. Neli ja pool minutit enne lõppu jäi vigastuse tõttu mängust kõrvale Tormi Niits. Rapla juhtis sel hetkel kuue punktiga ja kõik võimalused olid avatud, et venitada pronksiseeria viienda mänguni. Viimased minutid kujunesid närviliseks. Poolteist minutit enne lõpusireeni tabas Egert Haller kaugviske tuues tabloole viigiseisu 71:71. Ülejäänud mänguaja jooksul tabasid Saimon Sutt ja Roberts Freimanis kahe peale kolm vabaviset ning Rapla võitis 74:71.

Roberts Freimanis viskas võitjate parimana 16 punkti. Saimon Sutt lisas 14 ja Sven Kaldre 13 punkti. Al-Wajid Aminu, Tom Kaldre ja Shaquille Doorson võtsid kõik üheksa lauapalli. Tarvase parimana tõi Renato Lindmets 18 punkti tabades sealjuures kõik neli teele läinud kaugviset.

Kumbki meeskond kaua puhata ei saa. Pronksiseeria otsustav viies kohtumine toimub reedel, 14. mail Rapla kodusaalis Sadolin spordihoones. Pall pannakse mängu kell 18:00 ja lõpusireeni kõlades saab selgeks Paf Korvpalli Meistriliiga pronksmedali võitja.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised