11.6 C
Rapla
Neljapäev, 21 okt. 2021

Pronks! Avis Utilitas Rapla alistas otsustavas mängus Rakvere Tarvase.

Paf Korvpalli Meistriliiga pronksiseeria otsustavat mängu võõrustas reede, 14. mai õhtul Sadolin spordihoone Raplas. Kodumeeskond Avis Utilitas Rapla teenis raske võidu 84:81 Rakvere Tarvase üle ning sai kaela pronksmedalid. Rapla näitas kindlamat mängu terve kohtumise vältel ning kolmanda veerandaja lõpuks oli sees juba 18 punktiline eduseis. Lõpuks see küll vähenes märgatavalt, kuid edu siiski käest ei antud.

Lõpusireeni kõlades olid kodumeeskonna emotsioonid laes. Karika andis Rapla kaptenile Roberts Freimanisele üle Allar Levandi.. Kogu kolmanda koha seeria võideti mängudega 3:2.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Sven Kaldre, Al-Wajid Aminu, Roberts Freimanis,
Saimon Sutt
Rakvere Tarvas: Egert Haller, Devin Lee Harris, Renato Lindmets, Kristaps Gluditis,
Riley Callahan Hayes

Päev varem vigastada saanud Tarvase raudvara Tormi Niits reedel kaasa teha ei saanud. Algviisikus asendas teda Renato Lindmets. Avis Utilitas Rapla peatreener Toomas Annuk algkoosseisus vahetusi võrreldes eelmise mänguga ei teinud.

Esimese veerandaja keskel viisid Roberts Freimanise vabavisked Rapla seitsme punktiga juhtima 12:5. Edasi läks mäng käest ära. Rohkem punkte kodumeeskond sel veerandajal ei visanudki. Tarvas tuli hooga järgi ja läks esimest korda juhtima 14:12. Kümne mänguminuti järel oli Tarvas eduseisus lausa 19:12.

Teist veerandaega alustas paremini Rapla tehes 6:0 vahespurdi. Juhtima mindi seisul 23:21. Teine veerandaeg kuuluski Raplale. Poolajapausile mindi kodumeeskonna eduseisus 38:35 ja viimasel sekundil tõi Raplale veel kaks punkti juurde Al-Wajid Aminu.

Teisel poolajal jätkus Rapla hea hoog. Sven Kaldre kaugvise viis Rapla 45:38 juhtima enne kui Tarvase peatreener Juris Umbraško võttis minutilise mõttepausi. Rapla kindel mäng jätkus ka peale seda. Eduseis aina kasvas. Gregor Ilvese kaugvise tegi seisuks juba 55:43. Rapla võitis kolmanda veerandaja seisuga 67:49.

Nüüd tuli viimased kümme minutit vastu pidada. Rakvere aga näitas tahtejõudu. Kõigepealt vähenes vahe 12 punkti peale seisul 72:6. Rapla suutis lõpuminutitel seda eduseisu kaitsta olgugi, et see kujunes väga raskeks. Kohati lubati Tarvasel sooritada viskeid vabadelt positsioonidelt ja tegelikult jõudsid nad lõpuks ka väga lähedale. Viimased 30 sekundit kujunesid eriti närviliseks, kuid Rapla võitu need ei vääranud. Võidunumbrid olid 84:81.

Mängujärgses intervjuus ütles Sven Kaldre Inspira telekanali otse-eetris, et Rapla ja Rakvere olid võrdsed meeskonnad ning väärisid teineteist. “Võin isiklikult öelda, et viimased kümme minutit panin aurude pealt. Kõik olid meil tublid. Ühte asja tahan veel öelda. Rapla fännid on segased ja ma ütlen neile suur-suur aitäh selle eest,” rääkis Kaldre.

Suurima panuse Rapla võitu andis reede õhtul Al-Wajid Aminu 18 punktiga. Sven Kaldre tõi 16 ja tema noorem vend Tom Kaldre 15 punkti. Ühtlasi hankis Aminu 10 lauapalli. Saimon Sutt jagas 8 resultatiivset söötu. Tarvase resultatiivseim oli Kristaps Gluditis 23 punktiga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised