-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedHindamiskomisjon pandi Adila-Pihalis tantsima

Hindamiskomisjon pandi Adila-Pihalis tantsima

Alates 7. maist liigub mööda Eestit hindamiskomisjon, et valida 15 küla seast aasta küla. Raplamaalt on kandidaadiks Adila-Pihali külade piirkond. Sel aastal arvestatakse ka rahva arvamust, võitja väljaselgitamiseks liidetakse hindajate ja rahvahääletuse tulemused. Võitja kuulutatakse välja 18. juunil.

Igal külal on kaks tundi, et hindajatele tutvustada oma tegevusi ja paiku, mis just neid eriliseks teeb. Adila-Pihali võõrustas hindamiskomisjoni 14. mail ja et tegu on elanikkonna poolest võrdlemisi noore kogukonnaga, avasid päeva just laste muusikalised etteasted. Adila-Pihali väärtustab ka tervislikke eluviise, nii et hindamiskomisjon pandi ringmänge mängima. Pärast ringkäiku said kõik hindamiskomisjoni liikmed kaela medali „Adila-Pihali liigub“.

Esimesena vaadati üle hiljuti rajatud ujumistiik, mis leiab palju kasutust. Edaspidi plaanitakse rajada ka võrkpalliväljak. Vanasti oli just võrkpall see, mis rahva suveõhtuti kokku tõi ja külaselts soovib ajaga hääbunud traditsiooni taaselustada. Külale on olulised veel küüditatute mälestuskivi ja kunagine Adila kooli asukoht. Nende kaudu hoiavad praegused põlved sidet minevikuga.

Hindamiskomisjoniga tuli jutuks kohalik ettevõtlus, teenuste kättesaadavus kohapeal ja lähimates asulates, infovahetus vallaga ja toetuste saamine, hääbunud põllumajandus ja asjaolu, et maale tahetakse kolida, kuid elukohti pakkuda pole.

Adila-Pihali on pisike, natuke üle 130 inimesega, kuid väiksus on kohalike arvates pigem eelis ja nende kogukonnavaim on seetõttu väga tugev. Piirkonnal pole küll veel oma külamaja, propageeritakse mõtlemist, et pole halba ilma, on vale riietus, kuid tulevikus saab oma maja kindlasti olema. Lapsed soovivad saada külaplatsile seiklusrada.

Hindamiskomisjoni esimees Jüri Ratas tõi välja, et külal on soov edasi areneda ja kõrvuti mineviku väärtustamisega investeerida tulevikku. Välja käidi ka mõte, et Adila-Pihali võiks sügisel toimuvast „Maal elamise päevast“ osa võtta.

Aasta küla konkurssi korraldab Eesti Külaliikumine Kodukant.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare