Vaktsineeritud pääsevad aastaks karantiinist

0
262
Illustreeriv foto: pexels.com

Valitsus on vastu võtnud otsuse pikendada kehtivaid karantiininõudeid aasta lõpuni. Koroonaviiruse vastu vaktsineeritutele pikeneb COVID-19 haigestunuga lähikontakti korral vabastus karantiinist poolelt aastalt aastale. Poolelt aastalt aastale pikeneb vaktsineeritute jaoks ka eneseisolatsiooni vabastus riigipiiri ületamisel. Valitsuse põhimõttelise otsuse järgi ei pea koroonaviiruse vastu vaktsineeritud inimene COVID-19 haigega lähikontakti korral jääma karantiini terve aasta jooksul. Aja arvestamine algab vaktsiinikuuri läbimisest.

COVID-19 haiguse läbi põdenud inimese suhtes jääb kehtima senine pooleaastane vabastus karantiinist alates ajast, kui inimene on tervenenud või arst on tunnistanud ta nakkusohutuks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare