6.1 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
SportKehtna staadionil algasid ehitustööd

Kehtna staadionil algasid ehitustööd

Loetud kuude pärast avaneb Kehtna staadionil hoopis teistsugune vaatepilt kui praegu. Staadioni ehitus- ja renoveerimistööd said alguse esmaspäeval, 24. mail ning need kestavad augustini.

Rahastuse staadioni väljaehitamiseks taotles Kehtna vallavalitsus maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest ehk lühidalt MATA-meetmest ning see on üks osa Raplamaa spordiakadeemia taristu väljaehitamisest.

Staadionit ehitab Atemo OÜ ning ehitus- ja renoveerimistööde maksumus on kokku 450 000 eurot. Kui kõik tööd on valmis, saab võrdlus praeguse ja uue staadioni vahel olema nagu öö ja päev. Oluline rõhuasetus on ka see, et Kehtna põhikooli juures asuvale uuele ja ilusale maadlussaalile lisandub nüüd staadion.

400-meetrisele staadioniringile paigaldatakse neli kummikattega jooksurada. 100 meetri ja 110 meetri sprindisirgel saab olema kuus rada. Staadioni lõunapoolsesse sektorisse tulevad kahepoolne teivashüppe hoovõturada, kõrgushüppeala ja odaviske hoovõtuala. Põhjapoolsesse ossa on planeeritud kuulitõukesektor ja heitering ketta- ning vasaraheite jaoks. Paralleelselt sprindisirgega rajatakse kahepoolne kaugushüppe hoovõtuala kahe kaugushüppekastiga.

Töid on planeeritud ka staadionit ümbritsevasse taristusse. Nii näiteks on ümber selle planeeritud rajada 1,5 meetri laiune kõnnitee. Värske ilme saab ka tribüün, kus 28 olemasolevale tribüünimoodulile paigaldatakse uued astumise ja istumise puitpinnad. Uuendus on ka see, et staadionit hakkavad ümbritsema valgustid.

Praeguse seisuga on kõik need tööd veel algusjärgus. Nüüd, kui kopp on maasse löödud, tõotavad eesseisvad kuud tulla tihedad. Kehtna staadioni objektijuht Allan Nipper ütles, et ehitustööde planeeritav tähtaeg on 20. august. Eesolevatel aastatel saavad värske ilme ka teised maakonna staadionid. Juba 2020. aasta augustis valmis Raplas uus kunstmurustaadion. Praeguse seisuga seisavad renoveerimistööd ees nii Kohila kui ka Märjamaa staadionil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare