8.8 C
Rapla
Laupäev, 22 juuni 2024
SportOlerex Eesti kardispordi meistrisarja esimene etapp sõideti Raplas

Olerex Eesti kardispordi meistrisarja esimene etapp sõideti Raplas

autosport.ee

Vahelduvates oludes sõidetud võistlus kujunes oodatult sündmusterohkeks ning üllatusi jagus igasse võistlusstarti. 91 osavõtjaga Olerex Eesti kardispordi esimene etapp sõideti laupäeval, 22. mail Rapla kardirajal.

Päikseline ilm vaheldus kergete vihmahoogudega, mis sundisid õige pisut lühendama vaid ühe võistlusklassi finaali. Rapla etapp oli ühtlasi Rapla valla 130. juubeliaasta tähistamise osa. Võistlusklassis Cadet võistlevad alles kardispordiga alustavad noored ning see võistlus peeti meistrivõistluste sarja väliselt. Ligemale 20 Raplas rajal käinud võistleja seas kuulus poodium võitjale Lukas Teetsile (Rapla kardiklubi), teisena lõpetanud Konrad Karjusele ning kolmanda koha hõivanud Markus Müilile (mõlemad Talvar Racing).

Meistrivõistluste kiireimas klassis KZ2 oli oodata duelli uute tulijate ja kogenud klassivalitsejate vahel. Aastaid selles klassis järjepanu Eesti meistriks tulnud Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing Team) on lisaks oma tohutule kogemustepagasile näidanud end ka väga targa sõitjana, kelle ajasõitude või eelfinaalide mõnikord tagasihoidlikuna tunduda võinud tulemus on üksnes osa laiemast taktikast.

Juba eelmise hooaja Tabasalu etapi võiduga näitas kiirele 6-käigulisele KZ2 kardile üle kolinud Karl-Markus Sei (TGT Racing), et seniste valitsejate trooni on võimalik kõigutada. Reedestel vabatreeningutel Raplas kinnitas seda veendumust klassi OK valitsev Eesti meister ning KZ2-klassi tänavune debütant Markus Kajak (AIX Racing Team), olles kiireim enamikul sessioonidest. Laupäevases kvalifikatsioonis sõitis ta parima aja, edestades tiimikaaslast ning teist klassi debütanti Siim Leedmaad (AIX Racing Team) 0,25 sekundiga.

Eelfinaalid kulgesid samuti kahe noore võidusõitja taktikepi all, kus mängu suutis segada üksnes kogenud Mario Vendla (Rich Racing). Finaalis pühkis aga Kajak teistel eest. Kui Leedmaa ka tõusis hetkeks teiseks, tegi tagantpoolt tormilist tempot hoopis Sei, kes tõusis lõpuks Leedmaast mööda ning lõpetas sõidu teisena. Tagasihoidlik Kajak ütles finiši-järgsel poodiumil: “Kohanemine KZ2 kardiga on läinud üle ootuste hästi, kuid Eesti kardispordi meistrivõistluste avaetapi võit on ka mulle üllatuseks. Lisaks Eesti võistlustele on mul tänavu plaanis osaleda ka maailmameistrivõistlustel.”

Meeskondlikult oli Rapla etapil parim AIX Racing Team, teine DHR Estonia ja kolmas TARK Racing. Kuue etapiga Olerex Eesti kardispordi meistrivõistlused jätkuvad teise etapiga Tabasalu kardirajal 4.-5. juunil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare