3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedLõpeb maski kandmise kohustus

Lõpeb maski kandmise kohustus

Valitsus otsustas, et üleriigiline maski kandmise kohustus lõpeb alates 2. juunist. See puudutab kõiki avalikke siseruume, seal hulgas poode, kultuuriasutusi, haridusasutusi, kirikuid jne. Maski kandmine või suu ja nina katmine on endiselt aga siiski soovitatav kinnistes ja rahvarohketes kohtades, kus on kehv ventilatsioon ja distantsi hoidmine võõrastest inimestest pole võimalik, näiteks ühistranspordis.

Terviseametile jääb õigus nõuda maskide kandmist konkreetsetes kohtades või üritustel, samuti tohib tööandja koroonanakkuse ohutu keskkonna tagamiseks nõuda töötajatelt või ettevõte klientidelt maski kandmist.

Enam ei nõuta maski kandmise kohustust COVID-19 haige lähikontaktselt, vaid see jääb isiku kohustuseks juhul, kui terviseamet seda nõuab. Lähikontaktse maskikandmise kohustust ei pikendata, kuna järjest kasvab nende inimeste arv, kes on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud.

Ka valitsust nõustav teadusnõukoda leiab, et maski kandmise kohustus nakkuse levikut ennetava meetmena ei ole praegu enam sellises ulatuses vajalik.

Valitsuse ei pikenda ka 31. mail lõppenud alkohoolsete jookide öist müügikeeldu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare