3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportRapla jooksuklubi U20 teatejooksutiim tuli Eesti meistriks

Rapla jooksuklubi U20 teatejooksutiim tuli Eesti meistriks

Mardo Lundver

Kääriku staadionil toimusid laupäeval, 29. mail Eesti meistrivõistlused teatejooksudes. Osales üle 20 klubi ja parimad selgusid U16, U18, U20 ja täiskasvanute klassis. Rapla jooksuklubi saatis võistlustulle kolm tiimi ning Raplamaale võideti kuld- ja pronksmedal. Lisaks jäi saldosse ka neljas koht.

Võisteldi 4×110 m tõkketeatejooksus, 4×400 m teatejooksus, 4×100 m teatejooksus, 3×800 m teatejooksus, 4×1500 m teatejooksus ning 100+200+300+400 m (väike-rootsi) teatejooksus. Kokku jagati välja 30 medalikomplekti.

Esimesena asus stardijoonele meie U18 3×800 m tüdrukute trio koosseisus Ketlin Kõiv, Anne-Riin Peep ja Triin Erala. „Eks alati saab paremini, aga olen selle tulemusega väga rahul ja meeldis, et teised tiimikaaslased pingutasid,“ lausus avavahetust jooksnud Ketlin, kes andis teatepulga üle Anne-Riinule. „Olen samuti väga rahul ja tänane jooks annab lootust, et järgmisel aastal võidaksime kuldmedali.“ Ajaga 7.25,72 teatevõistkonna kolmandana, sekund teisest kohast, finišisse toonud Triin arvas, et kõik tegid endale vastava väga hea tulemuse ära, kuigi igas jooksus on alati midagi sellist, mida saaks paremini teha. „Eelmisel aastal saime hõbemedali, sel aastal pronksi, seega järgmisel aastal peab siis kuld tulema,“ jäi ankruvahetust jooksnud Triin optimistlikuks.

P U16 3×800 m mõõduvõtul esindasid meid Kristo Ehrenpreis, Hugo Särev ja Rico Robin Rikk. Paraku olid meie poisid just need, kes pidid esimesena poodiumilt välja jääma, vaatamata asjaolule, et kuni lõpuni oldi medaliheitluses sees. Kohtunikebrigaad fikseeris neile tulemuse 6.57,77.

Nüüd päeva magustoidu juurde, mis peaks Raplamaa spordirahvast rõõmustama. Nimelt U20 noormehed Hardi Voomets, Artur Skatškov ja Kevin Jõesoo võitlesid 3×800 m välja meistritiitli. „Stardist sain päris hästi minema, olles neljandal kohal. Esimene ring oli võrdlemisi aeglane (71 s), kuid teisel ringil tõsteti tempot. Jooks läks mul ikkagi pigem nihu, sest olin aeglasem kui eelmisel aastal. Teatepulga andsin üle viimaste seas, kuid õnneks sõbrad aitasid hädast välja,“ pajatas Hardi.

Artur startis viiendana-kuuendana. „Konkurendid olid tihedalt puntras koos ees, esikoht umbes 30 m kaugusel. 200 m möödudes suutsin liidri kinni püüda. Natukene pressisin, et tempot kõrgena hoida – teadsin, et konkurent ei kannata seda lõpuni. 100 m sirgele jõudes asusin omakorda liidriks. Teise ringi läbisingi juba esikohal ning viimasele vahetusele vastu minnes olime kindlad liidrid.“

Oli Kevini aeg särada: „Esimene ring oli kuidagi üllatavalt kiire (56 s), teine ring oli samas väga raske. Suuresti tänu Arturile pidin selle siiski kuidagi ära kannatama.“ Kuldmedali tagas resultaat 6.25,35. Teist kohta (6.25,45) edestati ülipõnevas lõpuheitluses ülinapilt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare