TarbijaRetsept: Kreemjas rabarberipirukas

Retsept: Kreemjas rabarberipirukas

Mรตni aeg tagasi sain รผhe loo tegemise kรคigus rabarberikooki, mis keele alla viis. Aga kui Anne Ojasaluga rรครคkima minna, tulebki arvestada, et suure tรตenรคosusega ta midagi head pakub. Tean, et paljud, kes Ooperikinos kรคinud, tahavad seal kรคia mitte ainult ooperi pรคrast, vaid just nende kรผpsetiste pรคrast, mida Anne valmistab.

Sain Annelt koogi retsepti ja proovisin kohe jรคrele, kuid esimesel katsel asi ebaรตnnestus, kuna kogused said etteantust vรคiksemad ja kook tuli pigem nagu รตhuke pitsa, mida lรตigata ei saanud. Teinegi katse ei tulnud pรคris รตige, sest kiiruga lugesin retsepti valesti ja vahustasin munakollased koos vahukoorega, nii et koogipealne ei kรผpsenudki lรคbi. Maitset see kรผll vรคga ei muutnud ja รคra sรผรผakse see kook ikka. Kindlasti tuleb veel kolmas kord proovida, ehk siis รตnnestub kook tรคpselt nii, nagu peab.

Vaja lรคheb: pรตhja jaoks: 100 g vรตid, 2,5 dl nisujahu, 0,5 tl kรผpsetuspulbrit, 2 sl fariinsuhkrut; tรคidise jaoks: 500 g rabarberit, 1 dl fariinsuhkrut, 1 tl kaneeli, 1 tl kardemoni, 1,5 sl nisujahu, katte jaoks: 2 munakollast, 3 dl vahukoort

Reklaam:

Tee nii: Sulata ja jahuta vรตi. Sega jahu ja kรผpsetuspulber, fariinsuhkur ja jahtunud sulavรตi รผhtlaseks. Vajuta tainas 26 cm lรคbimรตรตduga vรตitatud koogivormi pรตhja ja รครคrtele ning pane 30 minutiks kรผlma. Seejรคrel kรผpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Koori ja tรผkelda rabarberid. Sega omavahel rabarber, fariinsuhkur, kaneel, kardemon ja jahu, laota eelkรผpsetatud pรตhjale. Mikserda munakollased heledaks vahuks, sega vahustamata koorega ja vala vormi. Kรผpseta veel 30 minutit. Kate peab jรครคma pehme ja kreemjas. Lase enne serveerimist jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lรตigata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare