7.7 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
TarbijaRetsept: Kreemjas rabarberipirukas

Retsept: Kreemjas rabarberipirukas

Mõni aeg tagasi sain ühe loo tegemise käigus rabarberikooki, mis keele alla viis. Aga kui Anne Ojasaluga rääkima minna, tulebki arvestada, et suure tõenäosusega ta midagi head pakub. Tean, et paljud, kes Ooperikinos käinud, tahavad seal käia mitte ainult ooperi pärast, vaid just nende küpsetiste pärast, mida Anne valmistab.

Sain Annelt koogi retsepti ja proovisin kohe järele, kuid esimesel katsel asi ebaõnnestus, kuna kogused said etteantust väiksemad ja kook tuli pigem nagu õhuke pitsa, mida lõigata ei saanud. Teinegi katse ei tulnud päris õige, sest kiiruga lugesin retsepti valesti ja vahustasin munakollased koos vahukoorega, nii et koogipealne ei küpsenudki läbi. Maitset see küll väga ei muutnud ja ära süüakse see kook ikka. Kindlasti tuleb veel kolmas kord proovida, ehk siis õnnestub kook täpselt nii, nagu peab.

Vaja läheb: põhja jaoks: 100 g võid, 2,5 dl nisujahu, 0,5 tl küpsetuspulbrit, 2 sl fariinsuhkrut; täidise jaoks: 500 g rabarberit, 1 dl fariinsuhkrut, 1 tl kaneeli, 1 tl kardemoni, 1,5 sl nisujahu, katte jaoks: 2 munakollast, 3 dl vahukoort

Tee nii: Sulata ja jahuta või. Sega jahu ja küpsetuspulber, fariinsuhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Koori ja tükelda rabarberid. Sega omavahel rabarber, fariinsuhkur, kaneel, kardemon ja jahu, laota eelküpsetatud põhjale. Mikserda munakollased heledaks vahuks, sega vahustamata koorega ja vala vormi. Küpseta veel 30 minutit. Kate peab jääma pehme ja kreemjas. Lase enne serveerimist jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused